nascut pentru niciodata teatrul maghiat cluj foto_biro_istvan

sigla teatrul maghiar clujCea de a 50-a reprezentaţie a spectacolului Născut pentru niciodată de András Visky, regizat de Gábor Tompa, va avea loc miercuri, 9 aprilie 2014, ora 20.00, în Sala Mare (format studio) a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Premiera a avut loc în anul 2009, în cadrul Festivalului de la Avignon, Născut pentru niciodată fiind invitat de atunci la numeroase festivaluri precum: Festivalul Internaţional de Teatru KONTAKT din Polonia, Festivalul Internaţional de Teatru Plzeň din Cehia, Festivalul de Teatru Contemporan „draMA” de la Odorheiu-Secuiesc. În toamna anului 2013, cu prilejul Zilelor George Banu, spectacolul a fost reluat, după o pauză de doi ani, cu distribuţie nouă.

nascut pentru niciodata teatrul maghiar cluj

Pentru a marca acest moment aniversar, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca le face o ofertă specială iubitorilor de teatru: pentru fiecare bilet achiziţionat vor primi două. Promoţia este valabilă doar în cazul biletelor achiziţionate de la casa de bilete. Spectacolul este supratitrat în limba română şi în limba engleză.

Din distribuţie fac parte actorii: Áron Dimény, Enikő Györgyjakab, Attila Orbán, Balázs Bodolai, Rita Sigmond, Zsolt Bogdán, András Buzási, Gábor Viola, Ferenc Sinkó, Emőke Kató, scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar coregrafia de Vava Ştefănescu.

50 reprezentatii nascut pentru niciodata andras visky

Născut pentru niciodată. Foto: Biró István

Despre Născut pentru niciodată, cunoscutul teoretician francez, Patrice Pavis, scria: „Marea forţă şi coerenţa regiei rezidă din atmosfera sumbră, din corul format de actori, din armonia perfectă a tuturor elementelor scenice: am putea vorbi despre «o regie bine făcută», aşa cum se spunea cândva: «o piesă bine făcută». În acest sens, regia poate fi numita şi «modernă», în maniera literaturii moderne de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX – tocmai epoca lui Kafka – aceeaşi coerenţa radicală, aceeaşi absurditate birocratică, negreală existenţială absolută, însă fără umorul mântuitor al unui Kafka sau al unui Beckett.”

Program casa de bilete: zilnic între orele 10.00–13.00 şi 16.30–18.30, tel: +40-264-593468+40-264-593468.

Mâine, în Revista Teatrală Radio, interviu cu actorul Dimény Áron, realizat de Crenguţa Manea.

 

 

costintuchilaEVENIMENTandras visky,beckett,dimeny aron,drama,festivalul de la avigon,holocaust,kafka,nacut pentru niciodată,patrice pavis,pectacol la a 50-a reprezentatie,teatrul maghiar de stat cluj,tompa gabor,vava stefanescu
Cea de a 50-a reprezentaţie a spectacolului Născut pentru niciodată de András Visky, regizat de Gábor Tompa, va avea loc miercuri, 9 aprilie 2014, ora 20.00, în Sala Mare (format studio) a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Premiera a avut loc în anul 2009, în cadrul Festivalului de...