natiune fii desteapta dupa conu leonida

tnr-logoTeatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi în premieră, la Radio România Actualităţi, joi, 3 martie 2016, de la ora 23.05, Naţiune, fii deşteaptă! scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida faţă cu reacţiunea delogo rra Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican. În distribuţie: Stela Popescu, Niculae Urs și Adriana Trandafir. Redactor: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena.

natiune fii desteapta cd

Spectacolul radiofonic în premieră, inspirat din bijuteria dramatică într-un act  Conu Leonida faţă cu reacţiunea, o are drept cap de afiş pe Stela Popescu. Vedetă incontestabilă a scenei  româneşti, sărbătorită, cu puţin timp în urmă, de întreaga suflare teatrală, la aniversarea vârstei de 80 de ani, Stela Popescu interpretează, în această nouă montare, un rol de anvergură, pe măsura harului său. ,,Stela Popescu  şi-a câştigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriţă de succes. Impresarii o caută, afişele o «pun la zid», secretarele îi deschid uşile, cu zâmbetul pe faţă, iar publicul o aplaudă, uneori, frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea şi-a construit cariera prin efortul de a face faţă talentului său…”, nota cunoscutul om de teatru Aurel Storin, cu prilejul lansării volumul său dedicat celebrului cuplu artistic Stela Popescu–Alexandru Arşinel.

stela popescu

Stela Popescu

Montarea radiofonică oferă un nou prilej  de a capta şi de a păstra, în Fonoteca de aur, talentul incontestabil al marii actriţe,  nealterat de timp, bucuria de a trăi, cu aceeaşi intensitate, emoţia artistică, dorinţa de a juca şi de a se dărui publicului iar ascultătorilor le va dărui bucuria reîntâlnirii cu unul dintre idolii săi. Aşadar, vă invităm să o reascultaţi, pe Stela Popescu, alături de care, vor susţine partituri remarcabile alţi doi actori consacraţi ai scenei româneşti, Adriana Trandafir şi Niculae Urs.

Niculae Urs

Niculae Urs

Distribuţia de excepţie a celei mai recente premiere a Teatrului Naţional Radiofonic, regia artistică, semnată de maestrul Dan Puican, decanul de vârstă al teatrului radiofonic (care semnează şi adaptarea radiofonică a textului), decorul sonor, construit cu migală, talent şi profesionalism de regizorul muzical Patricia Prundea şi regizorul tehnic Vasile Manta, constituie argumente, suficient de seducătoare, sperăm, pentru a vă convinge să ascultaţi această premieră, pe toate frecvenţele din ţară ale postului Radio România Actualităţi dar şi online.

natiune fii desteapta

Și tot la Radio România Actualități, vă invităm să reascultaţi, între 29 februarie şi 2 martie, alte trei spectacole de referinţă din creaţia radiofonică semnată Stela Popescu: Drum de fier de Vasile Alecsandri, montare semnată de regizorul Leonard Popovici, Doamna neagră din sonete de George Bernard Shaw, regia artistică: Constantin Moruzan  şi Femeile care ucid bărbaţii de Michal Tonecki în versiunea regizorului Dan Puican. 

Națiune, fii deșteaptă! de Niculae Urs după Conu Leonida față cu reacțiunea de I. L. Caragiale – fragment

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂadriana trandafir,conu leonida fata cu reactiunea,dan puican,doamna neagra din sonete,Drum de fier,g b shaw,niculae urs,stela poescu,vasile alecsandri
Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi în premieră, la Radio România Actualităţi, joi, 3 martie 2016, de la ora 23.05, Naţiune, fii deşteaptă! scenariu de Niculae Urs după farsa Conu Leonida faţă cu reacţiunea de Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican. În distribuţie: Stela...