premiera-naum-dupa-texte-de-gellu-naum

Joi, 14 și sâmbătă, 23 ianuarie 2016, ora 19.00, la Teatrul Metropolis din București, va avea loc spectacolul N(AUM), texte de Gellu Naum, cu Oana Pellea și Cristina Casian. Scenografia: Vladimir Turturică. Regia Mariana Cămărășan. Un proiect UNTEATRU preluat de Teatrul Metropolis, cu sprijinul Fundației „Gellu Naum”.

afis Naum

N(AUM) este un spectacol de teatru al cărui scenariu s-a cernut din universul dlui Naum, de acolo unde alte legi guvernează realitatea. Am tot mai puternic senzația unei călătorii, am amintirea peisajelor, gustul aerului, stranietatea și cumințenia sunetelor, am rămas cu amprenta golului și a căutării, și mai ales cu sentimentul însoțirii. Nu e doar universul naumian, e zona lucrurilor uitate, a înțelegerii pierdute, a marii căutări și a marii treceri, toate, absolut toate existând dintotdeauna în noi: „Cheia e în iubire, desigur, de aceea atât de greu de văzut.” (Gellu Naum).

oana-pellea-naum-teatrul-metropolis

„Un univers, o ușă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaștere, un labirint de inițiere: întâmplarea acestui scenariu și spectacol ține de întâmplătorul obiectiv. Senzația mea este că trebuia să mi se întămple această întâlnire: Mariana Cămărășan, Cristina Casian, Vladimir Turturică și universul naumian. Mulțumesc, domnule Naum, că ne îngăduiți.” – Oana Pellea. 

unteatru-naum

„Trăim într-o lume în care abandonăm cu ușurință frământările celuilalt. E un privilegiu să exiști într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur.” – Cristina Casian. 

Sursa: Teatrul Metropolis din București.

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIcristina casian,gellu naum,n(aum),oana pellea,teatrul metropolis
Joi, 14 și sâmbătă, 23 ianuarie 2016, ora 19.00, la Teatrul Metropolis din București, va avea loc spectacolul N(AUM), texte de Gellu Naum, cu Oana Pellea și Cristina Casian. Scenografia: Vladimir Turturică. Regia Mariana Cămărășan. Un proiect UNTEATRU preluat de Teatrul Metropolis, cu sprijinul Fundației „Gellu Naum”. N(AUM) este un spectacol de teatru al cărui scenariu s-a cernut din universul...