nebun din dragoste la tnb

Redeschiderea Sălii Atelier a TNB

Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București anunță redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, Nebun din dragoste de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică, 3 noiembrie 2013, ora 20.00.

afis nebun din dragoste de sam shepard

Traducerea este semnată de Andrei Marinescu, iar coincidența face ca piesa să se fi jucat pentru prima dată în România tot pe această scenă, de la „Atelier”, atunci în limba engleză, în regia și interpretarea lui Adrian Pintea.

nebunPiesa aparține unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood, cu o activitate care s-a bucurat încă de la debut de un succes constant. Numai ca dramaturg, de-a lungul a cinci decenii, a scris peste 50 de piese. În regia lui Robert Altman i-a dat viațădragoste eroului său Eddie, din ecranizarea Fool for love, având-o ca parteneră pe Kim Basinger.

Prodigioasa lui carieră de dramaturg, scenarist, actor și regizor a fost răsplătită cu importante premii, între care: un Pulitzer, câteva premii Obie – două numai cu această piesă (în 1984), Medalia de Aur pentru Dramaturgie a Academiei Americane de Arte și Litere, multe altele.

Nebun din dragoste este „o poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței și iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor, spune regizorul actualei montări. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei…”.

O dramă bazată pe o suită de revelații amare, despre un cuplu imposibil și disperarea unor vieți al căror dramatism se potențează reciproc, în care îi veți reîntâlni pe Gavril Pătru, Mihai Călin, Ioan Andrei Ionescu și pentru prima dată într-un spectacol TNB, pe mai tânăra lor colegă Diana Cavallioti. Decorurile au fost create de Ștefan Caragiu, costumele de Liliana Cenean, muzica de Valentin Luca.

nebun din dragoste redeschiderea salii atelier a tnb

Nebun din dragoste. Foto: Bogdan Spătaru

Următoarea reprezentație va avea loc marți, 5 noiembrie 2013, de la ora 20.00. Vă așteptăm la noua Sală Atelier, mult mai primitoare și mai prietenoasă ca înainte, cu un design modern și spații generoase pentru expoziții.

Sursa: radioromaniacultural.ro

costintuchilaPREMIERĂadrian pintea,claudiu goga,diana cavallioti,fool for love,gavril pătru,irațional,kim basinger,mihai calin,nebun din dragoste premiera la teatrul national bucurest,nebunie,nonconformist,premii obie,redeschiderea salii atelier,robert altman,stefania caragiu,tom shepard
Redeschiderea Sălii Atelier a TNB Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București anunță redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, Nebun din dragoste de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică, 3 noiembrie 2013, ora 20.00. Traducerea este semnată de Andrei Marinescu, iar coincidența...