Nevestele vesele din Windsor shakespeare metropolis tvr

2014 marchează împlinirea a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare

logo tvrPrima piesă de teatru pe care Televiziunea Română a programat-o pentru acest an este și un prilej de aniversare a dramaturgului William Shakespeare, în 2014 împlinindu-se 450 de ani de la nașterea celui mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor (23 aprilie 1564, Stratford-upon-Avon).

william-shakespeare aniversare

Telespectatorii pot urmări luni, 6 ianuarie 2014, de la ora 19.00, la TVR 2 și online pe TVRplus.ro, piesa Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare, un spectacol al Teatrului Metropolis, pus în scenă pe platourile Televiziunii Române, sub coordonarea artistică a regizoarei Luminița Iordănescu.

tvr 2 metropolis shakespeare nevestele vesele din windsor

Ecranizarea TVR urmează viziunea regizorală a regretatului Alexandru Tocilescu, muzica originală a lui Nicu Alifantis și universul replicilor shakespeariene, aducând mai aproape de publicul telespectator o comedie muzicală de excepție.

shakespeare 450

Producția se bucură de o distribuție impresionantă: Lucian Iancu (în rolul Sir John Falstaff), George Ivașcu (Ford), Adriana Trandafir (Doamna Quickly), Ion Grosu (Page), Crina Mureșan (Doamna Ford), Mariana Dănescu (Doamna Page), Mihai Niță (Simple), Victor Apetrei/Mihai Stănescu (Fenton), Marcel Lovin (Bardolph), Gelu Nițu (Shallow), Eduard Haris (Slender), Adi Ciobanu (Doctor Caius), Șerban Celea (Evans), Dan Cogălniceanu (Hangiul), Ionuț Ciocea/Andrei Bratu (Pistol), Darius Daradici (Nym), Dan Rădulescu (Robin), Loredana Cavasdan/Ștefania Dumitru/Raluca Botez (Anne Page), Eduard Cârlan (Rugby).

 nevestele vesele din windsor online

Decorul piesei poartă semnătura lui Francois Pamfil, costumele sunt semnate de Corina Grămoșteanu, iar coregrafia îi aparține Feliciei Dalu. Director de imagine: Bogdan Marincov.

foto spectacol teatru shakespeare tvr

nevestele vesele la tv

Foto: TVR

costintuchilaȘTIRIadriana trandafir,codoașă,doamna quickly,ion grosu,lucian iancu falstaff,nevestele vesele din windspr,nicu alifantis shakespeare,remake,shakespeare 450,sir john falstaff,spectacol alexandru tocilescu,tvr 2
2014 marchează împlinirea a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare Prima piesă de teatru pe care Televiziunea Română a programat-o pentru acest an este și un prilej de aniversare a dramaturgului William Shakespeare, în 2014 împlinindu-se 450 de ani de la nașterea celui mai mare scriitor englez...