concurs new drama

Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior organizează în perioada ianuarie–iunie 2018 cea de-a patra ediție a Concursului de Dramaturgie New Drama, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

New Drama se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită online, pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă și care va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.

Afis EXCELSIOR New Drama 2018

Etapele de desfășurare a Concursului New Drama

  1. Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 10 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (26 martie).
  2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul Excelsior de un dramaturg reputat (19–22 aprilie).
  3. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (9 iunie).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2018–2019.

Regulamentul concursului, fișa de înscriere, calendarul cu etapele de desfășurare și alte informații se găsesc pe site-ul: www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo-revista-teatrala-radioArhiva Teatrul Excelsior din București

costintuchilaCONCURSatelier de scriere dramatică,Concursul de Dramaturgie New Drama,teatrul excelsior
Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior organizează în perioada ianuarie–iunie 2018 cea de-a patra ediție a Concursului de Dramaturgie New Drama, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. New Drama se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții...