noi doi cu leon neil simon regia laura-maria vladoiu

sigla teatrul mignonVineri, 28 martie 2014, la ora 19.30, la Teatrul Mignon din București (Bd. Hristo Botev nr. 1) va avea loc spectacolul Noi doi… cu Leon, adaptare după Neil Simon. Regia: Laura Maria Vlădoiu. În distributie: Letiţia Vladescu, Marius Călugăriţa, Mihai Prejban. Scenografia: Wilhelmina Arz.

Comedia Noi doi… cu Leon prezintă o succesiune de evenimente importante în formarea unui cuplu, un compozitor şi o textieră, concomitent cu etapele marcante în colaborarea lor profesională: lansarea unui album. Ceea ce întârzie desăvârşirea poveştii de dragoste dintre Sonia şi Vernon este prezenţa lui Leon, fostul iubit al Soniei, care intervine în momente cheie.

Pe parcursul derulării evenimentelor, povestea ajunge să fie comprimată în versurile melodiilor. Astfel, textul aparţinând dramaturgiei contemporane este o comedie spumoasă creată din situaţii imprevizibile, care punctează un subiect universal – dragostea, folosind, totodată, un limbaj universal – muzica.

Noi doi cu Leon dupa neil simon teatrul mignon

Love story în cheia sol

„[…] Cea care semnează regia spectacolului, Laura-Maria Vlădoiu (absolventă UNATC de anul acesta, acum pritocește masterul) decupează cu acuratețe creația lui Neil Simon, aducând-o la dimensiunile impuse de teatrul mititel, cum îi e și numele. Fără, însă, a pierde nimic din ceea ce era important. De ce nu s-a păstrat forma inițială, de musical? Probabil, pentru că în România nu există școală de musical, iar tentativele nu prea reușite de până acum o demonstrează cu prisosință. Avem, totuși, oarece muzică, grație lui Mihai Prejban. Actor și chitarist la fel de bun. Din colțul lui, emite sonorități care susțin spectacolul cu subtilitate (și nu-l sabotează, cum se mai întâmplă pe la alții…).

spectacol mignon noi doi cu leon

Trama e simplă și universal valabilă: pentru a supraviețui, un cuplu trebuie să depășească obstacole. Mari și mici. În cazul nostru, obstacolul e destul de mare și se numește Leon, fostul iubit al protagonistei, care face ce face și reapare în viața ei în momentele cele mai nepotrivite. Felul în care «efectul Leon» se răsfrânge asupra perechii Sonia-Vernon este exprimat fără greș de cei doi actori foarte bine distribuiți. Letiția Vlădescu este Sonia Walsk, o textieră sensibilă, melancolică, ciudată, comică, fragilă, picată din Lună, în stare să se împiedice de orice (superbe rochiile create de Wilhelmina Artz, care definesc atât de bine personajul!) și care, ca orice artist cu multă imaginație, aude voci în cap. Conviețuirea cu Leon și despărțirea de acesta au marcat-o în egală măsură. Dar viața merge înainte. Sonia urmează să scrie versurile pentru noile hit-uri ale celebrului și arhipremiatului compozitor Vernon Gersch. Letiția Vlădescu transmite cu finețe stările prin care trece aceasta: intimidare (la vederea Oscarului primit de Vernon), minunare, entuziasm, disperare, compasiune, frenezie, teamă, revoltă. […]”

Gabriela Hurezean

http://www.muzesiarme.ro/2013/11/11/teatrul-mignon-despre-leon-si-alte-obstacole-inselatoare/

 

 

costintuchilaȘTIRIadaptări după neil simon,comedie,laura maria vlădoiu,limbaj universal,love story,marius călugărița,muzică,noi doi cu leon,oscar,teatrul mignon,vernon
Vineri, 28 martie 2014, la ora 19.30, la Teatrul Mignon din București (Bd. Hristo Botev nr. 1) va avea loc spectacolul Noi doi... cu Leon, adaptare după Neil Simon. Regia: Laura Maria Vlădoiu. În distributie: Letiţia Vladescu, Marius Călugăriţa, Mihai Prejban. Scenografia: Wilhelmina Arz. Comedia Noi doi… cu Leon prezintă...