conferintele-tnb-rev-teatrala-radio1

Duminică, 18 octombrie 2015, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului NaționalCristian Teodorescu prezintă conferinţa cu tema Noi și ceilalți. Emigranții noștri și refugiații lor.

refugiati-1945

„O conferință despre criza refugiaților în timp de război și despre emigrația românilor în timp de pace. Ce e adevărat și ce e minciună, adeseori sfruntată, despre migrația cu care se confruntă bătrâna Europă? Cine vrea să ducă la paroxism, în Europa și în România, frica de terorismul islamist, folosind ca pretext criza refugiaților? Ce ascund duelurile diplomatice dintre Rusia lui Putin și Occident referitoare la intervențiile militare în Siria? Oare pragmatismul față de refugiați nu e decât o față a extremismului? Cât de mare e pericolul islamizării Europei și a României?

Liderii europeni care proclamă moartea multiculturalismului ar putea face o vizită de documentare în Dobrogea unde multiculturalismul trăiește cât se poate de liniștit, fără ca moscheile să intre în conflict cu bisericile ortodoxe.” – Cristian Teodorescu.

Conferintele TNB.  Cristian Teodorescu

Despre Cristian Teodorescu

Cristian Teodorescu s-a născut la 10 decembrie 1954 în Medgidia. A absolvit Facultatea de Filologie din București în 1980. Timp de cinci ani a fost profesor-navetist în satul Vizureşti din judeţul Dâmboviţa. Apoi corector la Tipografia „Informaţia” din Bucureşti, corector şi, ulterior, redactor la revista „România literară”. După 1990 a lucrat la „Cotidianul” – şef de secţie, la „Zig-Zag” – redactor-şef adjunct, din nou la „Cotidianul” – redactor-şef adjunct, „Avantaje” – redactor-şef adjunct, „Europa liberă” – şef al biroului din Bucureşti, „Cultura” – director şi, din nou, la „Cotidianul”, senior editor. A fost redactor-şef al ediţiei române a revistei „Le Monde diplomatique”, director editorial al ediţiei române a revistei „New York Times Book Review”. În prezent este redactor la „Cațavencii”.

A debutat în 1985 cu volumul de povestiri Maestrul de lumini, Premiul Uniunii Scriitorilor. În 1988 îi apare romanul Tainele inimei, Premiul Academiei Române. În 1991, volumul Faust, povestit copiilor mei. În 1996, Povestiri din lumea nouă, Premiul Uniunii Scriitorilor. În 2003 publică volumul de povestiri Îngerul de la benzinărie, Premiul ASPRO. În 2005, Maestrul de lumini și alte povestiri și reeditarea romanului Tainele inimei. În 2009, publică romanul Medgidia, orașul de apoi, Premiul Uniunii Scriitorilor, iar în 2015, romanul Șoseaua Virtuții. Cartea Câinelui.

A fost tradus în Olanda, Statele Unite, Franța, Muntenegru, Ungaria, Polonia.

Colaborări la revistele: „Ateneu”, „Cuvântul”, „Lettre Internationale”, „Dilema Veche”, „Dilemateca”.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete: 021 314. 71. 71 (Agenţia de bilete).

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Conferință

Arhiva Teatrul Național din București

 

costintuchilaCONFERINȚĂConferințele Teatrului Național,cristian teodorescu,criza refugiatilor,emigratie,Maestrul de lumini,teatrul național bucurești
Duminică, 18 octombrie 2015, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, Cristian Teodorescu prezintă conferinţa cu tema Noi și ceilalți. Emigranții noștri și refugiații lor. „O conferință despre criza refugiaților în timp de război și despre emigrația românilor în timp...