de ADRIANA VELINCOV-BENNETT

revista teatrala radio doi ani de existenta

Adriana-Velincov-BennettEpoca „digitală” în care trăim ne oferă anumite bucurii și împliniri de care nu am beneficiat cu 20-30 de ani în urmă. Dezbateri pe această temă există frecvent și sunt foarte aprinse. Parcă aud: unde este bucuria de a citi și de a simți tactil o carte adevărată? De a merge în sala de spectacol? Și controversele nu se opresc aici.

Nevoia de cultură este imensă, este setea care nu se potolește niciodată și cum altfel ai putea să ți-o stăpânești când timpul și distanta (mai ales) și poate alte criterii mai mult sau mai puțin personale te limitează? Apoi este nevoia individuală de a petrece timpul cu tine însuți, de a te informa în liniște, de a citi, a re-citi sau a re-asculta o anumită muzică sau o anumită piesă de teatru.

Ei bine, asta este pentru mine, și fără îndoială pentru mulți alții, bucuria de a fi online.

revista teatrala radio

Revista Teatrală Radio, alături de celelalte proiecte online ale Radio România Cultural au devenit prietenii mei de zi cu zi. Este o adevărată plăcere să mă reîntorc mereu și mereu la prietenul meu „click online” și să savurez tot ceea ce înseamnă eveniment, ecou de manifestare, noutăți în domeniu și interviuri, ca să numesc doar câteva dintre „produsele” Revistei Teatrale Radio. Și marele avantaj este că nu trebuie să aștept „ediția următoare”, peste o săptămână, două sau o lună ca să aflu ce mai este nou. Nu mă atenționează că trebuie să plătesc bilet de intrare sau ca trebuie să fiu „acolo” la o anumită oră. Dimpotrivă, „mă trage de mânecă”, mă atenționează că pot să citesc sau să ascult oricând, azi, mâine, peste o săptămână, când pot. Mai mult, îmi arată un fragment ca să mă atragă folosind alte instrumente online precum Facebook sau Google+, spunându-mi că sunt noutăți de citit și văzut pe pagina online, că trebuie să merg acolo!

Când ești departe de țară, această nevoie de cultură și informație din locul de unde ai pornit, un fel de legătură ombilicala i-aș spune, este puternică și nu piere când viața te poartă pe alte tărâmuri. Efectul este o re-definire individuală care îți dă un plus de valoare în noul context.

Miile de kilometri depărtare nu mai au relevanță!

costin tuchila revista teatrala radio

La mulți ani, Revista Teatrală Radio! De doi ani ne încânți cu noutăți din viața teatrală, ne aduci la zi cu noi premiere și festivaluri, cu noutăți și cronici din Teatrul Național Radiofonic, cu proiecte interesante și nu în ultimul rând cu noutăți din teatrul de pe alte meridiane de unde găsești alte lucruri de care ai nevoie să știi și să înveți.

Știu că în spatele acestei minunate inițiative stă o întreagă echipă neobosită, dăruită, care activează zi și noapte, vibrează la cea mai înaltă cotă pentru complexitatea și calitatea informației și asta numai și numai pentru noi, cititorii! Și mai știu că un membru al echipei este cunoscutul om de cultură şi realizator din cadrul Redacţiei Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune, domnul Costin Tuchilă, care respiră și trăiește pentru teatru și muzică.

Mulțumesc din suflet, Revista Teatrală Radio! La mulți ani!

Corespondență de la Londra

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREadriana velincov-bennett,radio românia,redacția teatru,revista teatrala radio,teatru si muzica
de ADRIANA VELINCOV-BENNETT Epoca „digitală” în care trăim ne oferă anumite bucurii și împliniri de care nu am beneficiat cu 20-30 de ani în urmă. Dezbateri pe această temă există frecvent și sunt foarte aprinse. Parcă aud: unde este bucuria de a citi și de a simți tactil o carte...