avangarda urmuz spectacol la scena

Luni, 17 noiembrie 2014, la ora 18.30, la Teatrul Apropo (Club La Scena din București), va avea loc reprezentația spectacolului O călătorie cu Urmuz.

Acest spectacol este inspirat din textele misteriosului scriitor de la începutul secolului 20. Colajul din operele lui Urmuz este întregit cu fragmente din operele altor autori, aparținând avangardei românești, printre care Tristan Tzara, Eugen Ionescu și Gellu Naum.

o calatorie cu urmuz

În această călătorie, publicul va întâlni personajele fabuloase inventate de Urmuz și pe companionii acestora, veniți din creațiile lui Jonathan X. Uranus sau Grigore Cugler. Lumea creată de Urmuz este redată printr-o combinație captivantă de teatru, dans, păpuși și muzică live. Regizor și dramaturg: Radu Popescu. Distribuție: Anda Saltelechi, Axel Moustache, Ioana Manciu, Ionuț Grama, Andreea Ghiță, Cosmin Pană, Mădălin Mandin. Scenografie și Costume: Cristina Milea. Asistent de scenografie: Elena Gheorghe. Coregrafie: Andreea Belu. Muzică live: Daniel Ivașcu.

urmuz portret de marcel iancu

Urmuz, portret de Marcel Iancu, 1921

Intrarea este liberă.
Durata spectacolului: 1h 40 min., fără pauză.
Rezervări la contact@teatrul.ro. Persoanele cu rezervare vor avea prioritate.

pusa-roth-sambelan-la-viezuri-urmuz-grafica-monociclu-jobenSpectacolul O călătorie cu Urmuz face parte din seria de spectacole grupate sub numele „AutoRgara Tinerilor,” proiect dezvoltat de Asociația „Teatrul.ro” și finanțat de Arcub prin proiectul București 555.
Din acest proiect mai fac parte spectacolele Testament și Cu stăpân – fără stăpân.

Vezi și: „Șambelan la viezuri” de Pușa Roth, la Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaȘTIRIavangarda romaneasca,calatorie cu urmuz,gellu naum,sambelan la viezrui,tearul apropo,tristan tzara,turnavitu,uranus
Luni, 17 noiembrie 2014, la ora 18.30, la Teatrul Apropo (Club La Scena din București), va avea loc reprezentația spectacolului O călătorie cu Urmuz. Acest spectacol este inspirat din textele misteriosului scriitor de la începutul secolului 20. Colajul din operele lui Urmuz este întregit cu fragmente din operele altor autori,...