premiera umbre teatrul national bucuresti

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunță, pe 17 şi 18 mai 2017, la Sala Atelier, avanpremiera spectacolului Umbre de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. Traducere de Florin Galiș și Iunia Mircescu. Distribuția: Mama – Ana Ciontea, Tatăl  –Gheorghe Visu, Bătrânica – Mariana Mihuț, Bătrânelul – Victor Rebengiuc, Bărbatul – Mircea Rusu, Străinul – Gavril Pătru, Fata – Alexandra Sălceanu, Băiatul – Emilian Mârnea. Scenografia, ilustrația muzicală și lighting design: Vlad Cristache.

AFIS_UMBRE

Un text contemporan al unei scriitoare spaniole, în premieră pe ţară, într-o montare cu o distribuție extraordinară, ce reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului. Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celorlalți, ca într-un puzzle care, după ce-i atașezi ultima piesă, dezvăluie o surprinzătoare imagine de ansamblu.

Umbre_foto Florin Ghioca

Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Gheorghe Visu, Mariana Mihuţ, Emilian Mârnea şi Gavril Pătru în spectacolul ”Umbre”. Foto: Florin Ghioca

Un spectacol plin de poezie și mister, cu final neașteptat, plasat în inima pădurii, loc simbolic în care sălășluiesc temerile noastre ancestrale, dar și locul din care putem ieși la lumină, mai puternici decât am intrat. O piesă despre pierderea ființelor iubite, dar și despre regăsirea seninătății, după o lungă suferință. ”Mi-am dorit să scriu despre absență și, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste”, declară Marilia Samper despre piesă.

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț

Umbre – un spectacol cu o distribuție pe care și-ar dori-o orice regizor: Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după 5 ani de la premiera Conu Leonida faţă cu reacţiunea), Ana Ciontea și Gheorghe Visu (ambii premiaţi recent la Gala UNITER 2017, pentru roluri secundare, cu un alt spectacol de Vlad Cristache, Suflete moarte de la Teatrul de Comedie), Mircea Rusu, Gavril Pătru și tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea.

Marilia Samper Foto Alba Lajarín

Marilia Samper: Foto: Alba Lajarín

La avanpremiera spectacolului va participa și Marilia Samper: ”Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris și l-am pus în scenă la Teatrul Național din Catalonia și a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o țară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoționată că voi fi la avanpremieră. Și știu că o să-mi placă.”

umbre foto rtr

Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Emilian Mârnea

Premiera spectacolului Umbre va avea loc în zilele de marţi, 6 iunie şi miercuri 7 iunie 2017, ora 19.30, Sala Atelier.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Avanpremieră

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaAVANPREMIERĂabsență,Alexandra Sălceanu,ana ciontea,avanpremieră,Emilian Mârnea,gavril pătru,Gheorghe Visu,mariana mihuț,Marilia Samper,mircea rusu,poezie și mister,poveste de dragoste,premieră pe țară,sala atelier,Teatrul Național din Catalonia,Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din București,umbre de marilia samper,victor rebengiuc,vlad cristache
Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunță, pe 17 şi 18 mai 2017, la Sala Atelier, avanpremiera spectacolului Umbre de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. Traducere de Florin Galiș și Iunia Mircescu. Distribuția: Mama – Ana Ciontea, Tatăl  –Gheorghe Visu, Bătrânica – Mariana Mihuț, Bătrânelul – Victor Rebengiuc, Bărbatul – Mircea Rusu, Străinul –...