premiera-nerantual-teatrul-maria-filotti-braila

sigla-teatrul-maria-filottiVineri, 2 decembrie şi sâmbătă, 3  decembrie 2016, de la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Sala „Bujor Macrin”, va avea loc avanpremiera, respectiv premiera spectacolului Neranțula după Panait Istrati.

O întâlnire emoționantă cu lumea lui Panait Istrati, cu aventura extraordinară a vieții scriitorului brăilean, unic în istoria literaturii.

nerantula-afis-teatrul-maria-filotti-braila

Fundalul acestei superbe povești de iubire, una imposibilă care se intersectează  cu povestea  plină de suspans  dar și de charismatică prietenie a cuplului Marco-Epaminonda este Brăila începutului de secol 20. Una  mustind de pasiuni, instincte, contraste  năucitoare între bogați și săraci, un oraș cosmopolit dominat de simbolul și prezența Dunării – Mamă dar și implacabil Judecător… O Brăilă de poveste și totuși reală, levantină, trufașă și leneșă… O Poartă a Orientului…

panait-istrati-nerantula

Nu întâmplător comunicarea cu  alte spații prezente în povestea Neranțulei, aduce în atenție alte emblematice locații, cu parfumuri  orientale precum, Egipt și Constantinopole.

nerantula-teatrul-braila

Provocarea  de a comprima o poveste tumultuoasă, ce se petrece într-un areal uriaș, pe scena intimă a Sălii Studio a Teatrului îi aparține lui Bogdan Budeș, un fiu al Brăilei, rezident în București, un intelectual de marcă, ce a realizat atât dramatizarea acestei minunate nuvele cât și regia spectacolului. Demers îndrăzneț, soluționat  cu inteligență, rafinament și devotament de regizor și susținut cu talent de tânăra scenografă Andreea Negrilă și de o echipă actoricească plină de entuziasm, compusă din Corina Borș, Alexandru Marin, Adrian Ștefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente. Într-unul dintre cele trei roluri principalel veți vedea pe tânărul actor Nicholas Cațianis Jr.,  un colaborator talentat, actor prezent și pe scena Teatrului Național din București.

imagine-nerantula

Imagini din spectacol. Sursa foto: Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂbogdan budeș,corina bors,nerantula panait istrati,teatrul maria filotti braila
Vineri, 2 decembrie şi sâmbătă, 3  decembrie 2016, de la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Sala „Bujor Macrin”, va avea loc avanpremiera, respectiv premiera spectacolului Neranțula după Panait Istrati. O întâlnire emoționantă cu lumea lui Panait Istrati, cu aventura extraordinară a vieții scriitorului brăilean, unic în istoria...