teatrul de arta bucuresti

”Un amestec de Ionesco și Kafka, filtrat printr-o doză bună de comedie”, așa caracterizează publicația britanică ”Partially Obscured View” textul lui Keiran Lynn, montat la Teatrul de Artă București și prezentat în premieră, luna aceasta.

Duminică, 14 octombrie 2018, la ora 19.15, Teatrul de Artă București și Trubaduro invită publicul bucureștean la premiera spectacolului Incident la graniță”, o comedie subtilă și perfect actuală, despre granițe reale sau imaginare, despre cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ, despre ce ne leagă și ce ne separă pe unii de ceilalți. Regia: George Dogaru. Cu: Doina Antohi, Pavel Bârsan și Andrei Mateiu. Scenografia: Romulus Boicu. Styling: Ruxandra Bușneag. Costumele sunt oferite de TEX exclusiv la Carrefour iar armele și echipamentele sunt oferite de Airsoft-Pro.

Povestea e simplă, iar absurdul ei dezvoltă o situație pe cât de neverosimilă, pe atât de reală și experimentată de fiecare dintre noi. Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță direct prin mijlocul parcului. Se pomenesc în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni. Cum interacționează dragostea cu absurdul sau cu politica? Urmează să aflați la spectacol.

afis_incident la granita_small

Despre piesa ”Incident la graniță” de Keiran Lynn, presa britanică afirmă:

”O capodoperă ce combină comedie, ironie și o profunzime considerabilă.” – ”Three Weeks Magazine”.

”O piesă foarte inteligentă și ghidușă, ce reușește să facă audiența să râdă și să realizeze cât de absurd poate fi totul.” – ”Everything Theatre”.

”Minunat scrisă și fermecătoare până la tăierea respirației. Dialogul este inteligent și clar. Nici un cuvânt nu este în plus.” – ”A Younger Theatre”.

”O satiră inteligentă despre limitele politice, individualism versus a zecea spiță la roată, gândire autonomă versus obediență oarbă și eternul «război” al sexelor.»” – ”UK Theatre Network”.

Pentru George Dogaru, cel care semnează regia spectacolului, ”Incident la graniță” este a doua montare de la Teatrul de Artă din București. Prima, ”Constelații” de Nick Payne, se bucură de un mare succes la publicul spectator și la publicul de specialitate, făcând săli pline și fiind invitat, în doar un an de la lansare, la cinci festivaluri de teatru. Numai în ultimele două luni a participat la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent și Festivalul 25 de ore de teatru non-stop, Sibiu.

Romulus Boicu, autorul spațiului scenic și al graficii, nominalizat anul acesta la premiile UNITER, este deja un colaborator de bază al Teatrului de Artă București, aflându-se la al cincilea spectacol al teatrului, pentru care semnează scenografia, după ”Omul care mânca lumea”, regia: Alexandru Mâzgăreanu, ”Când timpul stă pe loc”, regia: Bogdan Budeș ș.a.

Spectacolul ”Incident la graniță” este realizat în coproducție de Teatrul de Artă din București și Trubaduro.

Trubaduro este un concept nou în România, ce oferă momente inedite de petrecere a timpului liber în oraș. Jocuri interactive, teambuilding-uri, experiențe insolite și producții teatrale, toate transformă o ieșire în oraș într-un eveniment. Trubaduro are deja în portofoliul de activități jocul ”Dinner with murder”, 100% interactiv, și două coproducții teatrale, împreună cu teatre independente din București. 

Bilete la premiera spectacolului, din 14 octombrie se găsesc pe mystage.ro.

Comunicat al Teatrului de Artă din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

 

costintuchilaPREMIERĂpremiera rtr,teatrul de arta bucuresti
”Un amestec de Ionesco și Kafka, filtrat printr-o doză bună de comedie”, așa caracterizează publicația britanică ”Partially Obscured View” textul lui Keiran Lynn, montat la Teatrul de Artă București și prezentat în premieră, luna aceasta. Duminică, 14 octombrie 2018, la ora 19.15, Teatrul de Artă București și Trubaduro invită publicul bucureștean...