festival-teatru-copii-teatrul-ion-creanga

1–8 octombrie 2016, Teatrul „Ion Creangă” din București

teatrul-ion-creanga-siglaLumea este un nor cu povești. Le asculți, le citești, le privești, dar cel mai interesant este să le trăiești. La început de octombrie, Teatrul „Ion Creangă” aduce noi spectacole și aventuri gata de trăit și de povestit mai departe, cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Program complex de educație și culturalizare a celor mai tineri spectatori, Festivalul are loc în perioada 1–8 octombrie 2016 în București, și reunește peste 50 de evenimente dedicate copiilor, părinților și educatorilor, dar și profesioniștilor din domeniul teatrului pentru copii.

fitc-2016-_-teatrul-ion-creanga

Timp de o săptămână, aceștia sunt invitați să urmărească producțiile programate – o selecție diversificată de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomimă sau spectacole senzoriale pentru bebeluși, susținute de 23 de teatre și companii teatrale din 9 țări – și să participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul „Ion Creangă”: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artiști, conferințe sau dezbateri.

Printre participanții la această ediție se numără artiști din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca – Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), Franța (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animație din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de păpuși Hop Signor) și Israel (Teatrul Nephesh și Teatrul Svironi).

Programul este completat de reprezentații susținute de 10 teatre, companii independente și asociații culturale din România: Opera Comică pentru Copii, Teatrul de animație „Țăndărică”, Compania Hopa-Trop, Asociația Punctart, PETEC – Asociația pentru Teatru și Carte și Teatrul „Ion Creangă” (București), Teatrul de Păpuşi „Gulliver” (Galați), Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” (Miercurea Ciuc), Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia (Oradea) și Reactor de creație și experiment – Mini Reactor (Cluj-Napoca).

Un veritabil laborator de teatru și povești, reprezentativ pentru nivelul atins de artele spectacolului pentru copii pe plan internațional, Festivalul are o structură competițională, oferind anual premii pentru cele mai valoroase producții și cele mai bune interpretări actoricești. Premiile acestei ediții vor fi acordate de către un juriu internațional, alcătuit din: Yvette Hardie (Președinte ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret), Lali Morris (producător și regizor), Vava Ștefănescu (coregraf și manager – Centrul Național al Dansului București), Octavian Saiu (cercetător și critic de teatru) și Andrei și Andreea Grosu (regizori).

zbor-prin-povesti

Zbor prin povești, Teatrul „Ion Creangă”

Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 1 octombrie, ora 18.00, cu spectacolul de teatru-dans Zbor prin povești, o producție a Teatrului „Ion Creangă”. Reprezentația este găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă, teatru partener al Festivalului, alături de Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Palatul Național al Copiilor, Teatrul de animație Țăndărică și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Lista spațiilor partenere este completată de o serie de unități școlare din Capitală, la sediul cărora Teatrul „Ion Creangă” organizează în regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Programul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Cărturești și Humanitas) și la Casa de Bilete a Teatrului „Ion Creangă”, aflată în Piața Amzei, nr. 13, nr. tel. 0767.934.374.

Comunicat al  Teatrului „Ion Creangă” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Ion Creangă” 

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIfestival international teatru copii 2016,fitc,povesti,teatru pentru copii,teatrul ion creanga
1–8 octombrie 2016, Teatrul „Ion Creangă” din București Lumea este un nor cu povești. Le asculți, le citești, le privești, dar cel mai interesant este să le trăiești. La început de octombrie, Teatrul „Ion Creangă” aduce noi spectacole și aventuri gata de trăit și de povestit mai departe, cu ocazia...