o-noapte-pe-dos-premiera-teatrul-de-arta

Teatrul de Artă din București (str. Sf. Ștefan nr. 21) are plăcerea să anunțe o nouă punere în scenă, după un autor francez contemporan, prezent an de an la Festivalul de teatru de la Avignon. Spectacolul O noapte pe dos de Xavier Durringer va avea avanpremiera sâmbătă, 12 noiembrie și premiera duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 20.15. Regia este semnată de Tudor Ţepeneag, iar din distribuție fac parte Marcela Motoc și George Constantinescu. Scenografia îi aparține lui MC Ranin iar afișul este realizat de Romulus Boicu.

afis-o-noapte-pe-dos-small

Povestea este simplă, dar nu previzibilă: o prostituată și clientul ei, doi oameni care nu se cunosc, se află într-o cameră, pentru o noapte de amor. Cea mai veche întâlnire din lume; fără un „mâine” în majoritatea cazurilor. La capătul nopții însă, totul ia o întorsătură neașteptată. Tranzacția nu este cea pe care o bănuim. O poveste intimă străpunge suprafața sordidă a schimbului și caută un epilog dincolo de „a doua zi”.

durringer_

Xavier Durringer

Xavier Durringer, dramaturg, scenarist și realizator de teatru și film francez, conduce o companie de teatru, La Lézarde, pentru care scrie și regizează spectacole. Este un obișnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul încă de la primele spectacole prezentate. Durringer scrie într-un stil oral și face minuni în monologuri sau dialoguri scurte ale unor personaje aflate în situații-limită (tineri, șomeri, imigranți), povești de dragoste complicate sau portrete de femei și bărbați. Publicarea textelor sale dramatice la Éditions Théatrales, încă din 1994, permite numeroase puneri în scenă, în toată Franța. În străinătate, piesele lui Durringer se bucură de un larg ecou, fiind traduse și jucate în peste 30 de țări, în teatre dintre cele mai prestigioase: MaMa – New York, Deutsches Theater și Maxim Gorki Theater – Berlin etc.

Regizorul Tudor Ţepeneag, traducător și jurnalist, este stabilit actualmente în Franța. A regizat spectacole la Teatrul „L.S. Bulandra” (Slugile de Jean Genet), la Teatrul Național București (Parcul de Botho Strauss și Povestiri din zona interzisă – Tchernobyl după Svetlana Alexievici), la Teatrul „Nottara” (Retro de Alexandr Galin), la Teatrul Act (Psychose 4:48 de Sarah Kane), la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu (Față în față după Xavier Durringer și Saviana Stănescu), la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște (Deșteptarea primăverii de Frank  Wedekind). 

O noapte pe dos de Xavier Durringer este primul spectacol pe care Tudor Ţepeneag îl pune în scenă la Teatrul de Artă București.  

Biletele pentru avanpremiera din 12  și premiera din 13 noiembrie se pot achiziționa online, din rețeaua Eventim – www.teatruldearta.ro/bilete, sau de la Teatrul de Artă din București – rezervari@teatruldearta.ro

Comunicat al Teatrului de Artă din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Artă din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂo noapte pe dos,teatrul de arta bucuresti,tudor țepeneag,xavier duriinger
Teatrul de Artă din București (str. Sf. Ștefan nr. 21) are plăcerea să anunțe o nouă punere în scenă, după un autor francez contemporan, prezent an de an la Festivalul de teatru de la Avignon. Spectacolul O noapte pe dos de Xavier Durringer va avea avanpremiera sâmbătă, 12 noiembrie...