Producția ”iHamlet” de Elise Wilk, în regia lui Mihnea Chelaru a fost selectată în concursul Prix Ex Aequo, un festival bienal de teatru radiofonic pentru copii și tineret organizat de Radio Televiziunea din Slovacia. Ediția a 12-a a festivalului va avea loc la Bratislava în perioada 13 – 16 noiembrie 2018, iar festivalul, dincolo de misiunea stimulării creativității în producțiile de teatru radiofonic pentru copii și tineret este și un loc de dezbatere teoretică, tehnică și de împărtășire a experiențelor estetice ale producției teatrului radiofonic pentru cea mai tânără audiență.

PrixExAequo

”iHamlet” este o variantă contemporană a capodoperei shakespeariene, translată în prezentul tinerilor de azi, după cum o sugerează și particula i din titlu. Regizorul Mihnea Chelaru revine cu ”iHamlet” la dramaturgia Elisei Wilk, pe care a urmărit-o cu consecvență, găsindu-i în fiecare din producțiile de teatru radiofonic un echivalent sonor original, validat de premiile obținute în concursurile internaționale.

”iHamlet” mai participă în acestă toamnă la Berlin la competiția Prix Europa la categoria Radio Fiction.

Adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihnea Chelaru. Distribuția: Dan Clucinschi, Oana Predescu, Daniela Ioniţă, Oliver Toderiţă, Cosmin Şofron, Vlad Bîrzanu, Adrian Dima, copilul Pavel Hăloiu, Stelică Muscalu, Rusu Rrenata, Janina Tudor. Muzica originală: Codrin Lazăr, la violoncel: Eduard Târâș. Regia de studio: Janina Dicu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaFESTIVALURIelise wilk,mihnea chelaru,teatrul national radiofonic
Producția ”iHamlet” de Elise Wilk, în regia lui Mihnea Chelaru a fost selectată în concursul Prix Ex Aequo, un festival bienal de teatru radiofonic pentru copii și tineret organizat de Radio Televiziunea din Slovacia. Ediția a 12-a a festivalului va avea loc la Bratislava în perioada 13 – 16...