ion creanga o poveste a porcului teatrul ion creanga

Teatrul ”Ion Creangă” din București celebrează împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă (1 martie 1837, Humulești–31 decembrie 1889, Iași), printr-o nouă producție care transpune pe scenă opera marelui scriitor, ale cărui povești, povestiri, basme și amintiri au fost îndrăgite de nenumărați tineri cititori.   

Intitulat O poveste a porcului, spectacolul este pus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, care semnează totodată scenariul și ilustrația muzicală. Inspirat de poveștile copilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate. În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

O poveste a porcului - Teatrul Ion Creanga

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și este programat duminică, 5 martie, orele 11.00 și 18.00 (avanpemieră), respectiv sâmbătă, 25 martie, ora 11.00 (premiera oficială). Reprezentațiile vor avea loc la Teatrul Excelsior din București (str. Academiei, nr. 28).

Distribuția: Povestitorul: Ion Ionuț Ciocia: Moșul: Cristian Boeriu; Baba: Alexandrina Halic; Porcul, Făt-Frumos: Alexandru Ștefănescu; Fata de împărat: Alma Boiangiu; Împăratul: Mihai Verbițchi; Împărăteasa: Vera Linguraru; Sfânta Miercuri, Sfânta Duminică: Cornelia Pavlovici; Talpa iadului: Sibylla Oarcea; Un pinguin: Sebastian Petrovici; Slujnica: Camelia Andriță; Un străjer, Credinciosul Împăratului: Cezar Vlad Popescu. Costumele: Anca Lazăr. Proiecțiile video: Andrei Răduț. Ilustrația muzicală: Mircea Cornișteanu.

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului ”Ion Creangă” (str. Piața Amzei, nr. 13, nr tel. 0767.934.374) și prin Eventim, online pe www.eventim.ro, sau în rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe detalii despre spectacol și program sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga. 

Comunicat al Teatrului „Ion Creangă” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Ion Creangă”

Arhiva rubricii Premieră

 

 

costintuchilaPREMIERĂalexandrina halic,Anca Lazăr,basm,făt-frumos,ion creangă,mircea cornișteanu,povestea porcului,puiu antemir,teatrul ion creanga
Teatrul ”Ion Creangă” din București celebrează împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă (1 martie 1837, Humulești–31 decembrie 1889, Iași), printr-o nouă producție care transpune pe scenă opera marelui scriitor, ale cărui povești, povestiri, basme și amintiri au fost îndrăgite de nenumărați tineri cititori.    Intitulat...