george alexandru teatru tv

Oameni sărmani de Feodor Mihailovici Dostoievski este spectacolul programat luni, 30 ianuarie 2017, la ora 20.10, pe TVR 2, cu reluare, luni 6 februarie, la 01.10, tot pe TVR 2. Regia artistică: Ion Barna. În distribuție: Constantin Rauțchi, Leopoldina Bălănuță. Ilustrația muzicală: George Popescu. Scenografia: Vasile Rotaru. Spectacol realizat de TVR în anul 1969.

După piesa de teatru, luni, 30 ianuarie, la ora 21.20, TVR 2 va difuza un Portret In memoriam George Alexandru (reluare luni, 6 februarie, la 00.30, TVR 2).

A trecut un an de când nu mai e cu noi. George Alexandru (1957-2016) a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București, specializarea actorie. În primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu. În următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar.

George-Alexandru

Debutul pe o scenă profesionistă bucureșteană s-a petrecut în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot să dorm de Ion Brad. La Studioul ”Casandra” al IATC, a apărut în numeroase producții, printre care: Mioriţa de Valeriu Anania, regia: Mihai Mălaimare (1986); Opera de trei parale de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului de I. L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt de Henrik Ibsen, regia: Ştefan Iordănescu (1985); Rosenkrantz şi Guildenstern de Tom Stoppard, regia: Radu Băieşu (1985).

george_alexandru-actor-teatrul-nottara-bucuresti

Timp de doi ani a făcut parte din trupa Teatrului de Stat ”V. I. Popa” din Bârlad, unde a jucat în două spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intrigă şi iubire de Friedrich Schiller și Rămâne pe joi de Eugenia Busuioceanu, precum și în Fluturi de noapte de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).

La Teatrul ”Nottara” a fost prezent pe afiș din 1987 până la sfârșitul vieții.

george-alexandru-foto-spectacol-teatrul-nottara

George Alexandru

Portretul George Alexandru a fost realizat cu mărturiile prietenilor actori şi regizori, şi cu fragmente din arhiva de filme și spectacole în care a fost protagonist. Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Alexandru Repan, Diana Lupescu, Constantin Dicu au rememorat perioade de timp în care au fost parteneri de scena sau au colaborat în proiecte teatrale alături de Jorjac. Montajul: Constantin Marciuc. Operatori: Mihai Buzura și Cristian Glodeală. Producător: Cătălin Mireuţă. Realizator: Daniela Ciolan.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Actorul George Alexandru a încetat din viață

In memoriam George Alexandru la TVR

Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TValexandru repan,constantin dicu,constantin rauțchi,Daniela Ciolan,diana lupescu,dostoievski,george alexandru,leopoldina balanuță,maia morgenstern,mircea rusu,oameni sarmani,portret george alexandru,teatru tv
Oameni sărmani de Feodor Mihailovici Dostoievski este spectacolul programat luni, 30 ianuarie 2017, la ora 20.10, pe TVR 2, cu reluare, luni 6 februarie, la 01.10, tot pe TVR 2. Regia artistică: Ion Barna. În distribuție: Constantin Rauțchi, Leopoldina Bălănuță. Ilustrația muzicală: George Popescu. Scenografia: Vasile Rotaru. Spectacol realizat de TVR în...