Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI

apa de mina de csaba gergely interviu cu oana sotica pompilius onofrei

În exclusivitate pentru Revista Teatrală Radio

La Teatrul Act din București se joacă, în premieră națională, spectacolul Apă de mină de Csaba Székely, în traducerea lui Sándor László. Proiectul este coordonat de Oana Stoica. În distribuție: Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea, Irina Antonie. Scenografia: Vladimir Iuganu. Muzica: Bobo Burlăcianu. Afiş: Paul Mureşan. Primele spectacole au avut loc joi, 26 noiembrie 2015, și vineri, 27 noiembrie, în sala Teatrului Act (Calea Victoriei nr. 126). Următorul spectacol este programat sâmbătă, 12 decembrie 2015, ora 19.00.

Apa de mina teatrul act

Apă de mină face parte din Trilogia minelor de Csaba Székely, care mai cuprinde piesele Flori de mină și Beznă de mină, montate cu succes la Teatrul Național din Târgu-Mureș, Trupa „Tompa Miklós. Abordând teme distincte – rata mare a sinuciderilor în rândul populaţiei maghiare (Flori de mină), conflictul româno-maghiar şi mafia lemnului din primăriile săteşti (Beznă de mină),  ipocrizia bisericii ca instituţie (Apă de mină) –, Trilogia minelor scanează degradarea omului în condiţii-limită de supravieţuire materială şi disoluţia comunităţii rurale pe fondul sărăciei. Abilitatea dramaturgului este de a ataşa acestei resemnări forţate un umor scânteietor şi replici ascuţite ca bisturiul, care lovesc cu atâta precizie încît nu ştii dacă să râzi sau să plângi.

Oana Stoica critic de teatru

Oana Stoica

Amănunte în interviul cu criticul de teatru Oana Stoica, realizat cu ocazia premierei.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

Vezi și: Premieră națională: „Apă de mină” de Csaba Székely

pompilius onofrei

Pompilius Onofrei

logo revista teatrala radioInterviuri și reportaje de Pompilius Onofrei:

Marina Constantinescu: „În selecția pentru FNT 2015 nu am avut în vedere un număr, ci doar calitatea și valoarea spectacolelor”

George Remeș: „Teatrul independent este un fenomen tot mai răspândit în România”

Radu Iacoban: „«After Hours», un spectacol despre singurătate și posibilitățile de evadare”

Bogdan Sărătean: „Cu BIS Teatru am simțit că are sens ce facem”

„Foamea noastră cea de toate zilele”, spectacol inedit la Centrul „Replika” din București

„Livada de vișini” la UnTeatru din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Interviu

costintuchilaINTERVIUapă de mină,csaba gergely,interviuri rtr,moartea satului romanesc,oana stoica,pompilius onofrei,premiera nationala teatrul act,scena 9,trilogia mine,virginia mirea
Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI În exclusivitate pentru Revista Teatrală Radio La Teatrul Act din București se joacă, în premieră națională, spectacolul Apă de mină de Csaba Székely, în traducerea lui Sándor László. Proiectul este coordonat de Oana Stoica. În distribuție: Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea, Irina Antonie. Scenografia: Vladimir Iuganu. Muzica: Bobo...