fest-in-pe-bulevardt-teatrul-nottara

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului „Nottara” – „Horia Lovinescu” şi „George Constantin” –  se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru premiere, marca „Nottara”, dintre care două intră în competiție.

Festivalul propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită, emblematic pentru anul acesta, Mici crize… și electorale şi va conţine spectacole care au ca tema criza, un subiect de maximă actualitate; criza de orice tip: economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum și cea electorală, resimțită cu precădere în acest an. A doua secţiune, Bulevardul Comediei, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă. Noul locatar de Eugène Ionesco, spectacolul regizorului Tompa Gábor, este un important eveniment teatral şi suntem onoraţi de întâlnirea dintre echipa Teatrului „Nottara” şi doi creatori de mare valoare precum regizorul Tompa Gábor și scenograful Helmut Stürmer.

Ada Navrot în Noul locatar foto Mihaela Marin

Ada Navrot în Noul locatar. Foto: Mihaela Marin

În cadrul secţiunii competitive intitulate Mici crize… și electorale, care se va desfăşura la Sala „George Constantin”, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia. Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: Scene din viața insectelor de Karel Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză; Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Crăciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán; Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Bițică; Maso (Carne) de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n roz după Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi susţinut în afara competiţiei.

Andreea Macelaru, Alexandru Repan in Rapsodie-n roz

Andreea Măcelaru și Alexandru Repan în Rapsodie-n roz

Şi anul acesta Teatrul „Nottara a produs un spectacol special pentru festival şi anume Poker Face, după textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim plan un eveniment important din istoria recentă, Revoluția de catifea – moment care a provocat crize şi a schimbat vieți. Autorul Petr Kolečko a fost prezent la premiera pentru presă, care a avut loc în data de 12 iunie 2014.

Costin Dogioiu, Cristiana Ioniţă în Poker Face

Costin Dogioiu și Cristiana Ioniţă în Poker Face

Pe Bulevardul Comediei, secţiune care se va desfăşura în Sala „Horia Lovinescu”, vor putea fi văzute, de la ora 18.00, producţii ale unor teatre din țară și din București, printre care amintim: Titanic vals de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul de Molière, versiunea scenică și direcția de scenă aparținându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare în regia lui Cristian Pepino (Teatrul „Ţăndărică), precum şi VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

tartuffe teatrul metropolis

Tartuffe sau Impostorul

În ultima seară a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine un spectaculos concert.  

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecătorii vor fi invitați să devină spectatori.

Pe toată perioada manifestării Teatrul „Nottara” va găzdui şi alte evenimente conexe. Va continua proiectul Spectacolul începe cu o lectură, inițiat de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai UNATC, în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii pe temele: Critica de teatru, Scenografia – între arte plastice și teatru precum şi Regia de teatru. Vor fi invitați regizorii: Victor Ioan Frunză, Tompa Gábor, Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor-Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la „Nottara” de-a lungul timpului. Accesul la colovii şi la spectacolele-lectură este liber.

Ziarul festivalului, realizat în colaborare cu UNATC şi cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti va avea trei ediţii şi va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

Promovarea manifestării se va face pe site-ul dedicat acesteia, www.festinpebulevard.ro, pe pagina de Facebook a Teatrului (unde se vor organiza concursuri prin care se pot câștiga invitații la spectacolele din festival) şi cu ajutorul partenerilor media.

Pentru spectacolele din Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achiziţionate, începând cu data de 25 august, de la Agenţia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisă zilnic, între orele 10.00–20.00 şi pe site-ul  www.eventim.ro, după data de 1 august.

Vă aşteptăm cu drag la un nou Fest(in) cultural pe Bulevardul Magheru!

 

costintuchilaFESTIVALURIfestin pe bulevard,noul locatar,poker face,spectacole festival nottara,teatru pe bulevard,teatrul nottara,teatrul si criza,titanic vals,tompa gabor
Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului „Nottara” – „Horia Lovinescu” şi „George Constantin” –  se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum...