ofelia popii in lectia de eugen ionescu

sigla teatrul din sibiuSpectacolul Lecţia de miercuri, 11 martie 2015, ora 19.00 vine cu o surpriză: Ofelia Popii joacă în premieră rolul Elevei pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Un rol complex şi ofertant, în care cu siguranță publicul sibian va dori să o admire. 

Traducere de Vlad Russo și Vlad Zografi. Regia: Mihai Măniuţiu. Dramaturgia: Anca Măniuțiu; Distribuția: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Ioana Cosma, Serenela Mureșan, Veronica Popescu, Maria Soilică, Cristina Stoleriu, Alexandra Șerban, Codruța Vasiu. Decor: Adrian Damian. Costume: Irina Moscu. Coregrafia: Andrea Gavriliu. Muzica: Şerban Ursachi. Asistență regie: Tudor Lucanu. 

Durata aproximativă: 1 oră și 20 de minute. 

Lectia--SebastianMarcovici

Vă invităm așadar să revedeţi miercuri seara la TNRS o punere în scenă a uneia dintre cele mai fascinante piese ale lui Eugène Ionesco, Lecţia. Regizorul Mihai Măniuţiu a montat un spectacol ce vorbeşte despre manipulare, seducţie, orori, robotizare, dar şi despre progres şi evoluţia civilizaţiei. „Pentru mine Lecția este o capodoperă absolută, cea mai frumoasă, cea mai bogată, cea mai cumplită piesă despre dictatură, despre posibilitatea distrugerii de către o putere, indiferent ce ar reprezenta ea, fie că e una socială, politică sau familială. Eugène Ionesco reușește să creeze un text care, în ciuda faptului că este teribil, greu de suportat, devine în spectacol extrem de ușor de suportat, pentru că râzi tot timpul”, declară Mihai Măniuţiu.

Lecţia va fi predată de Constantin Chiriac, care interpretează rolul Profesorului, provocarea este aşadar foarte mare! 

Foto TNRS_Lectia-Sebastian Marcovici

Fotografii din spectacol de Sebastian Marcovici. Sursa: Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

Preţ bilete: 20 lei; 15 lei. 

Programul spectacolelor este afişat pe site-ul www.tnrs.ro. Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro și în rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești. 

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Arhiva Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2014

Retrospectivă 2014: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediția a XXI-a, 2014

costintuchilaȘTIRIconstantin chiriac,eleva din lectia,lectia de eugene ionesco,ofelia popii,piese de eugene ionesco,teatrul național sibiu
Spectacolul Lecţia de miercuri, 11 martie 2015, ora 19.00 vine cu o surpriză: Ofelia Popii joacă în premieră rolul Elevei pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Un rol complex şi ofertant, în care cu siguranță publicul sibian va dori să o admire.  Traducere de Vlad Russo și Vlad...