Teatru și teatre la Praga, rubrică de LIDIA NAŠINCOVÁ

teatru praga lidia nasincova

sigla rubrica teatru si teatre la pragaÎn urmă cu patru ani, în 18 decembrie 2011 a încetat din viață în locuința sa din Hrádeček Václav Havel (n. 5 octombrie 1936), scriitor, filosof, dizident în timpul regimului comunist, primul președinte al Cehoslovaciei după Revoluția de catifea din noiembrie 1989 și, din 1993 până în 2003, președinte al Cehiei.

În semn de omagiu adus lui Havel, studenţi ai Academiei de Arte dramatice şi Muzicale (DAMU) prezintă joi, 17 decembrie 2015, la ora 19.00 celebra sa piesă de teatru într-un act Vernisaj, la Biblioteca Václav Havel din Praga (strada Ostrovní 13, Praga 1). Spectacolul va fi transmis live de Televiziunea cehă pe pagina sa web: http://www.ceskatelevize.cz/porady/extra/.

Vaclav_Havel

Ciclul intitulat Provocări, paradoxuri, piese ale lui Václav Havel este pregătit de Anna Freimanová. Studenţii anului IV de la secţia de Actorie a DAMU şi-au ales ca lucrare de diplomă piese din seria aşa-ziselor „vaňkovki” (piese pe tema Vaek) de Václav Havel. Vernisaj a fost scrisă în 1975.

vaclav havel in biroul sau

Deasupra sobei un pumnal turcesc, alături, confesionalul baroc iar în nişă o Madonă gotică. Michal şi Věra l-au invitat în vizită pe Bedřich Vaňek, nu doar ca să-i arate apartamentul lor bine aranjat, dar mai ales ca să-l inspire prin modul lor de viaţă „plin de sens”. Vor să-l ajute pe amicul dizident prin exemplul lor ca să înceapă să „se descurce şi el în sfârşit oarecum…”

Corespondență de la Praga

lidia nasincova

Lidia Našincová

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Teatru și teatre la Praga

Marele actor slovac Ladislav Chudík a încetat din viață

costintuchilaTEATRU ȘI TEATRE LA PRAGAAnna Freimanová,corespondenta rtr,DAMU,lidia nasincova,Michal şi Věra,paradoxuri,piese ale lui Václav Havel,Provocări,teatre praga,vernisaj de vaclav havel,„vaňkovki“
Teatru și teatre la Praga, rubrică de LIDIA NAŠINCOVÁ În urmă cu patru ani, în 18 decembrie 2011 a încetat din viață în locuința sa din Hrádeček Václav Havel (n. 5 octombrie 1936), scriitor, filosof, dizident în timpul regimului comunist, primul președinte al Cehoslovaciei după Revoluția de catifea din noiembrie...