premiera omul perna teatrul act

Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

Afis Omul perna

Omul-pernă de Martin McDonagh, o comedie neagră cu accente de thriller noir, va avea premiera joi, 12 noiembrie 2015, ora 19.00, la Teatrul Act din Bucureşti. Spectacolul are în distribuție patru dintre cei mai importanți actori ai tinerei generații – Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc și Dan Rădulescu – și poartă semnătura inconfundabilă a regizorului Eugen Gyemant, cunoscut pentru montările ce îmbină fermecător doze de filosofie cu un umor rafinat. Traducere de Eugen Gyemant. Scenografia și grafica: Maria Nicola.

Următoarele spectacole: vineri, 13 şi sâmbătă, 14 noiembrie 2015, la aceeași oră.  

Omul perna

Omul-pernă este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment. Construit sub forma unei poveşti pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de poveşti, Omul-pernă este un labirint de răsturnări de situaţie, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, transformând odată cu el şi datele ghicitorii. Sub aparenţa copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretenţioasă, pentru invenţie şi pentru libertatea de a crea fără veşnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încălca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta.” – Eugen Gyemant, regizor.

foto omul perna

Este creația artistică o experiență profund personală, adeseori întunecată și introspectivă, sau un mijloc de a-i seduce pe alții și a crea modele? Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează? Omul-pernă nu își propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului.

grafica omul perna

Publicul este așteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care își propune să arate spectatorilor care se îndepărtează de formele clasice ale artei că teatrul poate fi o experiență cel puțin la fel de vie și de intensă precum filmul, animația sau jocurile video.

Martin MCDonagh

Martin McDonagh

Omul-pernă este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani. Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics’ Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de acţiune, cu filmul Six Shooter, scris şi regizat de el.

Un proiect realizat de Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanţat de ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti” 2015.

Durata: 2 ore

Preţ bilete: 35 lei

Rezervări la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro

Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.omulperna.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/OmulPerna13

Alina Neagu

PR

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcătălin babliuc,comedie neagră,dan rădulescu,eugen gyemant,ionuț grama,Lucian Iftime,martin mcdonagh,omul pernă,poveste de groază,premiera rtr,premiul tony,teatrul act,thriller noir
Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc) într-o comedie...