omul cu martoaga din nou la tnb

siglanoua TNBÎncepând de marți, 21 octombrie 2014, Omul cu mârţoaga de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

Una din cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei româneşti interbelice revine pe afişul actualei stagiuni. Amestec de satiră, idealism şi gravitate, în care eroul, un modest arhivar, este mistuit de pasiunea pentru cai şi în mod special de cel mai jalnic dintre toţi, Omul cu mârţoaga este o poveste cu tâlc despre câştigarea unor pariuri pe care nimeni nu le vede posibile datorită perseverenţei şi credinţei neclintite într-un ideal anume. Să crezi cu fanatism în visul tău, strigă peste ani personajul lui G. Ciprian, ca un Don Quijote de secol trecut.  Astăzi, într-o lume care nu mai crede în miracole, dar are atâta nevoie de ele, eroul lui G. Ciprian e simbolul umanităţii umilite, însă învingătoare prin forţa unui destin exemplar.

Omul cu martoaga.Foto I.Nicolaev

Omul cu mârțoaga. Foto: I.Nicolaev

O întâlnire plină de farmec şi culoare, cu lumea de ieri dar şi cu cea de azi, divizată mereu în oameni de bună şi de rea credinţă, în vizionari şi farisei, cu felurite chipuri şi multe măşti, în care poate că nu haina-l face pe om, dar cu siguranţă banul îi aduce o neaşteptată faimă.

Acestei lumi îi dau viaţă scenică, sub îndrumarea regizorală a Ancăi Bradu, actorii: Daniel Badale, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Monica Davidescu, Raluca Petra, Marius Bodochi/Tomi Cristin, Vitalie Bichir, Mihai Verbiţchi, Bogdan Muşatescu, Amalia Ciolan, Ion Ionuţ Ciocia, într-un cadrul scenografic ingenios construit de Ştefania Cenean şi completat de muzica lui Vlaicu Golcea.

omul cu martoaga tnb

Următoarele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii noiembrie, după următorul program: sâmbătă 1, duminică, 2 şi joi, 6 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Atelier. Spectacolul durează 2 ore şi 10 minute (cu o pauză).

costintuchilaȘTIRIanca bradu,g cipriann,noua sigla a teatrului national din bucuresti,omul cu martoaga,sala atelier,tnb
Începând de marți, 21 octombrie 2014, Omul cu mârţoaga de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30. Una din cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei româneşti interbelice revine...