promo iclasa ora de educatie teatrala

Luni, 8 iunie 2015, la Școala Gimnazială nr. 56 din București, sector 2, s-a încheiat a doua etapa a proiectului de educație nonformală Ora de educaţie teatrală, un program realizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural și Redacția Teatru, cu sprijinul Inspectoratului Școlar General al Municipiului București. Și în acest an școlar, proiectul a fost sprijinit de Teatrul „Nottara” și Editura Nomina. Fiecare din cele două etape s-a încheiat cu o expoziție de desene realizate de copiii participanți la program. 
Până la finele anului școlar, la sediul instituției, elevi, părinți și profesori pot vedea și admira expoziția de desene realizată de copii pe baza audițiilor de teatru radiofonic. Un reportaj de la acest eveniment puteți asculta în emisiunea iClasă, realizată de Mirela Nicolae, miercuri, 10 iunie 2015, la ora 9.00, la Radio România Cultural.

iclasamare_emsiunea rrc

De la 1 octombrie 2014, programul nonformal Ora de educaţie teatrală a revenit în şcolile bucureştene timp de două semestre educaţionale (octombrie 2014–mai 2015).

350 de elevi cu vârste cuprinse între 9–10 ani, care învaţă la Şcoala Gimnazială „Ferdinand I” şi Şcoala Gimnazială nr. 56 au beneficiat, săptămânal, de audiţii ale spectacolelor radiofonice pentru copii şi ale poveştilor de seară difuzate la radioul public, de jocuri şi concursuri create special pentru ei.  

ora de educatie teatrala in scoli

Ideea Orei de educaţie teatrală a apărut în 2012 ca urmare a succesului pe care l-a avut proiectul Ora de educaţie muzicală, propus de Postul Radio România Cultural în anul 2011. S-a dezvoltat ulterior, în anii 2013 şi 2014. Realizatorii programului, Mirela Nicolae şi Răzvan Dolea împreună cu regizorul artistic Mihai Lungeanu încearcă să promoveze programele culturale adresate elevilor, să sprijine iniţiativa radioului cultural de atragere şi fidelizare a tinerilor ascultători bucureşteni şi să ajute demersul şcolii naţionale de acordare a şanselor egale la educaţie.

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

Programul Ora de educaţie teatrală în şcoli are ca scop atragerea, formarea şi fidelizarea publicului de emisiuni culturale încă de la vârstele mici, facilitarea comunicării verbale, dialogul şi exprimarea coerente pentru elevi folosind înregistrări audio din Fonoteca Radioului public (Poveste de seară, Teatrul Naţional Radiofonic), aprofundarea în manieră teatrală şi jurnalistică a textelor prevăzute de programa şcolară, dar şi realizarea de reportaje despre educaţie care sunt difuzate pe parcurs, la Radio România Cultural.

Proiectul a cuprins, pe lângă audiţii, exerciţii interactive de comunicare verbală bazate pe tehnici teatrale şi concursuri cu premii (auxiliare şcolare şi promoţionale).

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Educație teatrală

costintuchilaEDUCAȚIE TEATRALĂiclasă,mihai lungeanu,mirela nicolae,Ora de educaţie teatrală,proiect educatie teatrala scoli,promo,rrc
Luni, 8 iunie 2015, la Școala Gimnazială nr. 56 din București, sector 2, s-a încheiat a doua etapa a proiectului de educație nonformală Ora de educaţie teatrală, un program realizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural și Redacția Teatru, cu sprijinul Inspectoratului Școlar General al Municipiului București. Și în acest an...