ora vesela aniversare 85 de ani

Radio România Cultural vă oferă prilejul să vă delectaţi cu bijuterii de umor radiofonic duminică, 12 ianuarie 2014, de la ora 17.30, în cadrul emisiunii Mari actori de comedie – 85 de ani de umor radiofonic românesc la „Ora veselă”. Această primă emisiune deschide un ciclu de 24 de emisiuni generate de proiectul cu același titlu.

Luni, 13 ianuarie 2014, la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic aniversează 85 de ani de la prima emisiune de umor Ora veselă și vă invită la Clubul Ramada-Majestic din Bucureşti, la audiţia cu public a unora dintre cele mai spumoase momente selectate din Fonoteca Orei vesele.

ora vesela 85 de ani

sigla ora veselaVorbe de duh care… să descreţească frunţile ascultătorilor

La începutul anului 1929 conducătorii programului literar artistic – profesorul Gheorghe Mugur, poetul Vasile Voiculescu şi scriitorul Horia Furtună – au simţit nevoia ca în programul Radioului să se audă şi vorbe de duh care aveau menirea să descreţească frunţile ascultătorilor. Aşa s-a făcut că la 17 ianuarie 1929, crainica anunţa: „Aici, Radio România. Radio Bucureşti. Ascultaţi astăzi, în premieră, emisiunea Ora veselă.”

Emisiunea, deşi se intitula Ora veselă, nu dura mai mult de 10–15 minute la acea vreme şi era scrisă şi interpretată de cunoscutul şi simpaticul actor Ion Manu. Citește intregral în pagina Teatrul Național Radiofonic.

Realizatori: Silvia Cusursuz şi Mircea Zăvoianu

costintuchilaANIVERSAREaudiție la majestic ora veselă,dem rădulescu,gheoghe mugur,horia furtună,ion manu,ion vova,ion vova domnul radio,manuscris cuplet stroe și vasilache,mari actori de comedie,mircea zăvoianu,ora vesela la 85 de ani,prima emisiune ora veselă,radio în perioada interbelică,rrc,scurt istoric ora veselă,silvia cusursuz,stroe și vasilache
Radio România Cultural vă oferă prilejul să vă delectaţi cu bijuterii de umor radiofonic duminică, 12 ianuarie 2014, de la ora 17.30, în cadrul emisiunii Mari actori de comedie – 85 de ani de umor radiofonic românesc la „Ora veselă”. Această primă emisiune deschide un ciclu de 24 de emisiuni generate...