cd ora vesela birlic c tanase

Editura Casa Radio vă invită joi, 26 mai 2016, de la ora 19.30, în foaierul Teatrului de Comedie din București (str. Sf. Dumitru nr. 2), cu ocazia Festivalului Comediei Româneşti, Bucureşti, ediţia a XIV-a, la o întâlnire cu marii creatori ai umorului românesc: Constantin Tănase şi Grigore Vasiliu-Birlic.

afis ORA VESELA 2016

„Aici, Radio România. Radio Bucureşti. Ascultaţi astăzi, în premieră, emisiunea «Ora veselă»”. Aşa suna anunţul crainicei din 17 ianuarie 1929… D’ale lui Tănase 2 şi La microfon… Birlic! sunt cele mai noi audiobook-uri apărute în Colecţia „Ora veselă” şi conţin pagini antologice din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii române, avându-i protagonişti pe doi maeştri ai umorului şi satirei.

Ora veselaTanase 2_COPERTA

Constantin Tănase, creatorul teatrului românesc de revistă, era aplaudat nu numai pentru hazul său aparte, dar şi pentru curajul de care dădea dovadă, criticându-i fără nici un fel de ezitare pe potentaţii vremii. Chiar şi atunci când nu face politică pe scenă, Constantin Tănase se dovedeşte a fi, cu fiecare moment interpretat, un mare pamfletar. Un umor uneori incomod, poate prea dur, prea cinic, prea frivol pe alocuri. Pe CD-ul D’ale lui Tănase 2 se regăsesc 17 scenete în interpretarea lui Constantin Tănase, înregistrări de pe discuri Odeon, realizate în perioada 1926–1934 şi recondiţionate în studiourile Radio România.

Ora vesela BIRLIC_COPERTA

O figură admirată şi venerată a teatrului românesc, Grigore Vasiliu-Birlic e un actor al vremurilor lui – vremuri ale satirei, farsei şi comediei. O voce de o incredibilă complexitate, în interpretări care pleacă de la Goldoni, Gogol, Cehov, până la Alecsandri, Caragiale ori Tudor Muşatescu. La microfon… Birlic! conține atât fragmente din spectacole ale Teatrului Naţional Radiofonic din perioada 1951–1963, cât şi mai multe scenete umoristice, difuzate în emisiunea „Ora veselă” între 1967–1973, în regia artistică a lui Ion Vova.

Lansarea celor două audiobook-uri va avea loc în compania unor specialişti în teatru: Silvia Cusursuz, Iulia Popovici, Attila Vizauer, Mircea Zăvoianu.

Mai multe detalii pe http://www.edituracasaradio.ro şi http://www.festco.ro.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Editura Casa Radio

costintuchilaEDITURA CASA RADIObirilic,c tanase,editura casa radio,festco 2016,mari actori comedie,ora veselă,umor
Editura Casa Radio vă invită joi, 26 mai 2016, de la ora 19.30, în foaierul Teatrului de Comedie din București (str. Sf. Dumitru nr. 2), cu ocazia Festivalului Comediei Româneşti, Bucureşti, ediţia a XIV-a, la o întâlnire cu marii creatori ai umorului românesc: Constantin Tănase şi Grigore Vasiliu-Birlic. „Aici, Radio...