timisoara-rtr

eveniment-teatral-siglaExperții independenți din juriul responsabil pentru evaluarea candidaturilor depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au recomandat ca acesta să revină orașului Timișoara. Patru candidaturi s-au aflat pe lista scurtă, după runda inițială de preselecție, din decembrie 2015: Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara. Desemnarea oficială a Timișoarei de către autoritățile române urmează să aibă loc în cursul lunilor viitoare.

Începută în 1985, la inițiativa ministrului grec al culturii, Melina Mercouri, competiția Capitale Europene ale Culturii s-a dezvoltat într-unul dintre cele mai ambițioase proiectele culturale din Europa și a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate acțiuni ale Uniunii Europene.

Timisoara_cap cult

Timișoara

Acțiunea își propune sa le ofere europenilor oportunitatea de a intra în dialog intercultural și de a se bucura de istoria și valorile lor comune, experimentând sentimentul de apartenență la aceeași comunitate europeană. De-a lungul timpului, competiția a contribuit la dezvoltarea culturală, socială și economică a multor orașe și regiuni din Europa și vecinătate.

Tibor Navracsics, comisarul european responsabil pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport: „În 2021, un oraș din România va deține pentru a doua oară titlul de Capitală Europeană a Culturii, după Sibiu în 2007. Interesul a fost considerabil, 14 orașe depunându-și inițial candidaturile, 4 dintre ele fiind selectate pentru etapa finală. Acest număr arată încă o dată cât de populară este această inițiativă a Uniunii Europene în rândul orașelor și al cetățenilor. Felicit Timișoara pentru proiectul său câștigător și sunt încrezător că acesta va oferi vizitatorilor din Europa și din întreaga lume posibilitatea de a descoperi orașul și valorile sale culturale, apreciind în egală măsură diversitatea culturilor din Uniunea Europeană și valorile noastre comune. Sunt convins că acest titlu va aduce Timișoarei importante beneficii culturale, economice și sociale pe termen lung, așa cum s-a întâmplat cu multe dintre precedentele Capitalele Europene ale Culturii.”

Informația completă pe site-ul Liber să spun.

Biroul Europa Creativă România

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Eveniment

costintuchilaEVENIMENTeveniment rtr,liber sa spun,timisoara capitala culturala europeana 20121 informatia completa,uniunea europeana
Experții independenți din juriul responsabil pentru evaluarea candidaturilor depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au recomandat ca acesta să revină orașului Timișoara. Patru candidaturi s-au aflat pe lista scurtă, după runda inițială de preselecție, din decembrie 2015: Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara. Desemnarea oficială a...