piesa-sunet-3d

Teatrul Național Radiofonic vă propune prima piesă de teatru radiofonic cu sunet mixat Stereo Binaural (3D) din România. Puteți asculta Over the Rainbow pe site-ul www.eteatru.ro

Pentru a percepe sunetul 3D se recomandă audiția la căști.

Over the Rainbow

Over the Rainbow ridică un semnal de alarmă cu privire la societatea de azi, către ce ne îndreptăm şi asupra izolării şi dispariției individului într-o lume din ce în ce mai mecanizată şi robotică. Un semnal de alarmă sub forma unei piese scurte de teatru radiofonic. Pornind de la citatul din Eugène Ionesco: „Nu răspunsul ne luminează, ci întrebarea”, piesa a fost construită într-o atmosferă ce aduce aminte de 1984 de George Orwell sau Brazil de Terry Gilliam, guvernată de replica lui J. F. Kennedy: „Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.” („Nu întreba ce poate face țara pentru tine, întreabă ce poți face tu pentru țară.”). 

Over the Rainbow este o piesă scurtă scrisă și regizată de echipa Mihnea Chelariu și Ion Andrei Puican, echipă câștigătoare a mai multor premii naționale și internaționale în festivaluri de teatru radiofonic. Din distribuție fac parte Andrei Popov și Bianca Alexandru Chelariu. Vocile robotice din piesă au fost create cu ajutorul www.naturalreaders.com. 

Pe site-ul eteatru puteți accesa și pdf-urile cu textul în limba engleză și traducerea în limba română.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICGeorge Orwell,ion andrei puican,J. F. Kennedy,mihnea chelariu,sunet mixat Stereo Binaural (3D)
Teatrul Național Radiofonic vă propune prima piesă de teatru radiofonic cu sunet mixat Stereo Binaural (3D) din România. Puteți asculta Over the Rainbow pe site-ul www.eteatru.ro Pentru a percepe sunetul 3D se recomandă audiția la căști. Over the Rainbow ridică un semnal de alarmă cu privire la societatea de azi, către ce...