Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI

festivalul scolilor de teatru paul chiributa

După trei ediţii desfăşurate la Suceava, de anul acesta Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru (F.I.S.T) s-a mutat la Bucureşti. În perioada 9–16 iulie 2017 în are loc această manifestare culturală ce își propune să aducă în fața publicului bucureștean cele mai bune spectacole ale anului 2017 susținute de studenții celor mai prestigioase școli de teatru din Europa. Evenimentul se desfășoară timp de o săptămană în spaţiile de joc ale teatrelor Bulandra şi Metropolis din Capitală.

Au fost invitate spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din Marea Britanie, Rusia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Macedonia şi Republica Moldova, iar dintre şcolile de teatru româneşti – participă producţii studenteşti din Sibiu, Iaşi, Târgu-Mureş şi UNATC Bucureşti (care este şi co-organizator al evenimentului).

afis - Festivalul-Interna_ional-al-_colilor-de-Teatru - BUCURESTI, 2017

Deschiderea oficială a celei de-a patra ediţii a avut loc duminică, 9 iulie 2017, la ora 18.00, la Studio Space al Teatrului ”Bulandra” şi a fost urmată de spectacolul ”Lecţia” de Eugen Ionescu, în regia lui Zoltán Balázs, prezentat de Academia de Teatru şi Film din Budapesta.

Festivalul, al cărui director este actorul, regizorul și profesorul Paul Chiribuţă, se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București prin Asociația ”Festivalul Internaţional al Școlilor de Teatru”, Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie ”I. L. Caragiale” cu sprijinul Teatrului Metropolis, Teatrului ”Bulandra” și Institutului Cultural Român.

La Teatrul Metropolis și la Teatrul ”Bulandra” (Sala Toma Caragiu,logo fist 2017 Sala Liviu Ciulei/Space Studio) tichetele se pun la dispoziția publicului cu două ore înainte de începerea spectacolelor. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Cele 11 școli europene de teatru participante sunt:

RADA (Royal Academy of Dramatic Art ) Londra, Anglia

Russian State Institute of Performing Arts, St. Petersburg, Rusia

VSMU Academy of Performig Arts Bratislava, Slovacia

University of Arts Belgrad, Serbia

University of  Theatre and Films Budapesta, Ungaria

Faculty of Dramatic Arts Skopje, Macedonia

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea de teatru, Film și Dans Chișinău, Republica Moldova 

Universitatea ”Lucian Blaga”, Facultatea de Litere și Arte Sibiu

Universitatea de Arte ”George Enescu”, Facultatea de Teatru Iași

Universitatea de Arte, Târgu-Mureș

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie ”I. L. Caragiale” București

costintuchilaINTERVIUFaculty of Dramatic Arts Skopje,Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru,interviu rtr,lectia eugen ionescu,paul chiribuță,teatrul bulandra,teatrul metropolis,University of Arts Belgrad,zoltan balazs
Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI După trei ediţii desfăşurate la Suceava, de anul acesta Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru (F.I.S.T) s-a mutat la Bucureşti. În perioada 9–16 iulie 2017 în are loc această manifestare culturală ce își propune să aducă în fața publicului bucureștean cele mai bune spectacole ale anului 2017...