furtuna-shakespeare-montare-noua-national-bucuresti

Furtuna, cunoscuta piesă a lui William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov, revine în scenă, vineri, 26 și sâmbătă, 27 februarie 2016, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului Național din București.

ion caramitru

Ion Caramitru

În rolul lui Prospero, Ion Caramitru, recent numit „Ambasador Shakespeare” drept recunoaștere a unei cariere shakespeariene de peste 50 de ani, cu ocazia lansării în România, de către Consiliul Britanic, a programului „Shakespeare lives”, la 400 de ani de la  dispariția celui mai important creator al culturii britanice.

alexandra salceanu

Alexandra Sălceanu

Începând cu aceste reprezentații, rolul Mirandei, deținut până de curând doar de Crina Semciuc, va fi împărţit cu o altă colegă de generaţie, Alexandra Sălceanu. Noua interpretă a Mirandei a cucerit deja atenția publicului cu  alte două roluri shakespeariene, Julieta din Romeo și Julieta și Hermia din Visul unei nopți de vară. Alte roluri notabile din palmaresul tinerei actrițe: Casandra din Orestia de Eschil și  Lucy într-o adaptare după Opera de trei parale de Brecht.

furtuna tnb

Alexandru Călin și Alexandra Sălceanu

Spectacol de prestigiu, aplaudat în festivaluri naționale și internaționale, Furtuna de la Teatrul Național din București este o poveste fără vârstă, despre un duce detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda. O comedie a iluziilor, despre putere și răzbunare, în care știința lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea.

Mihai Calin

Mihai Călin. Fotografii din spectacol de Florin Ghioca. Sursa foto: Teatrul Național din București

Între  atuurile  acestei montări captivante se numără o distribuție performantă – din care îi amintim, selectiv, pe Mihai Călin, remarcabilul interpret al lui Caliban (premiul UNITER pentru rol) și pe István Teglas (în rolul Ariel), plasticitatea decorului lui Nikola Toromanov, ritmurile frenetice, umorul și emoția, învăluite toate de luminile unui  artist al light designului, Chris Jaeger.

Comunicat al Teatrului Național din București

logo revista teatrala radioArticole despre spectacolul Furtuna la TNB

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIalexander morfov,alexandra salceanu miranda,furtuna tnb,ion caramitru,Orestia de Eschil,prospero,william shakespeare 400
Furtuna, cunoscuta piesă a lui William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov, revine în scenă, vineri, 26 și sâmbătă, 27 februarie 2016, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului Național din București. Ion Caramitru În rolul lui Prospero, Ion Caramitru, recent numit „Ambasador Shakespeare” drept recunoaștere a unei cariere shakespeariene de...