Shinkanzen

Coproducţia în premieră Radio România şi France Culture, ”Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze”, se difuzează miercuri, 6 septembrie 2017, de la ora 24.00 (ora României) de către France Culture în cadrul emisiunii ”Creation on air” realizate de Irène Omélianenko. Publicul român poate asculta performance-ul în direct la adresa https://www.franceculture.fr/direct.

Premiera absolută a performance-ului sonor ”Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze” a avut loc în cadrul ediţiei 2017 a Festivalului de teatru radiofonic ”Grand Prix Nova”, când a fost prezentat live de către artista sonoră Amandine Casadamont la Grădina Eden din Bucureşti în faţa publicului român.

Amandine Casadamont. Foto Marius G Mihalache Michel

Amandine Casadamont. Foto: Marius G. Mihalache Michel

Performance-ul realizat sunete înregistrate la Fukushima, este un jurnal al evaluării situaţiei din teren pe care artista l-a dezvoltat în trei călătorii succesive în Japonia după dezastrul ecologic de la Fukushima (2014–2017). Amandine Casadamont îmbină într-un peisaj sonor complex sunete înregistrate în zonele recent redeschise după decontaminare cu cele ale protestelor antinucleare din faţa parlamentului japonez, cu discuri de vinil cu muzică tradiţională, sau de varieté, alese şi cumpărate în cursul călătoriilor din Japonia.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICAmandine Casadamont,France Culture,grand prix nova,performance,radio românia,Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze
Coproducţia în premieră Radio România şi France Culture, ”Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze”, se difuzează miercuri, 6 septembrie 2017, de la ora 24.00 (ora României) de către France Culture în cadrul emisiunii ”Creation on air” realizate de Irène Omélianenko. Publicul român poate asculta performance-ul...