evocari radu beligan revista teatrala radio

Corina Șuteu, ministrul Culturii şi Cultelor: „E o tulburare faţă de care trebuie să ne plasăm cu toţii cu smerenie pentru că ne dăm seama ca în faţa unei dispariţii de acest fel să ne înclinăm şi să ne amintim de toate aplauzele pe care acest mare, mare actor le-a primit de-a lungul timpului şi să sperăm că ele îl vor conduce către cer.” Ion Caramitru, preşedinte al UNITER, directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din București: Radu Beligan a urcat pe scenă până de curând. Lucrul ăsta s-a întâmplat pentru că viaţa lui a fost scena.” Attila Vizauer, redactor-şef, Teatrul Naţional Radiofonic:Cariera sa este foarte strâns legată de Teatrul Naţional Radiofonic. Cred că de la începuturile producţiei de teatru radiofonic, vocea lui Radu Beligan era prezentă. Cel puţin, din ce avem noi în Fonoteca de Aur a Radioului, din anul 1951 încoace, nu există an de producţie teatrală în care Radu Beligan să nu fie în cel puţin una din producţiile, din premierele acelor ani.” Maia Morgenstern, actriţă, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din București: „Am avut şansa, am avut onoarea să lucrez cu domnia-sa în calitate de regizor la spectacolul-jubileu şi-apoi am avut şansa, am avut onoarea să lucrez cu domnia-sa pentru spectacolul Leul deşertului.”

Radu-Beligan rtr

Radu Beligan

Miercuri, 20 iulie 2016, începând cu ora 14.00, la Radiologo rrc România Cultural, au fost difuzate, în transmisiune directă, mărturii ale unor personalități ale culturii române despre Radu Beligan.

Realizator: Radu Croitoru.

În două grupaje (primul, astăzi, 20 iulie 2016), Revista Teatrală Radio vă oferă posibilitatea de a (re)asculta aceste mărturii și scurte evocări făcute la puțin timp după aflarea tristei vești.  

Corina Șuteu

Ion Caramitru

Attila Vizauer

Maia Morgenstern

Grupaj realizat de Mirela Nicolae și Costin Tuchilă

LOGO RT CU CHENARVezi și: Radu Beligan a încetat din viață

Radu Beligan despre teatrul radiofonic            

In memoriam Radu Beligan

Un apus de soare în miezul verii

Arhiva rubricii Evocări

costintuchilaEVOCĂRIattila vizauer,corina suteu,evocari radu beligan 20 iulie 2016,ion caramiru despre radu beligan,maia morgenstern radu beligan,radu beligan,radu beligan la teatrul radiofonic
Corina Șuteu, ministrul Culturii şi Cultelor: „E o tulburare faţă de care trebuie să ne plasăm cu toţii cu smerenie pentru că ne dăm seama ca în faţa unei dispariţii de acest fel să ne înclinăm şi să ne amintim de toate aplauzele pe care acest mare, mare actor...