evocari 2 radu beligan revista teatrala radio

Mihai Măniuţiu, regizor, directorul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca: „Evident dispare, dar nu dispare complet o legendă vie a teatrului românesc. Se încheie o epocă în acelaşi timp. Radu Beligan a fost unul dintre puţinii artişti fericiţi pe care i-am cunoscut.” George Ivaşcu, actor, directorul Teatrului „Metropolis” din București: „Am avut privilegiul să ne cunoaştem pentru că a avut generozitatea de a fi alături de mine atunci când s-a tăiat panglica Teatrului «Metropolis», devenind astfel directorul onorific al teatrului. […] Pentru dânsul, teatrul şi publicul erau viaţa domniei-sale.” Medeea Marinescu, actriţă: „E o perioadă care se încheie şi pentru mine o dată cu dispariţia lui. A fost unul din oamenii care mi-a marcat existenţa artistică, îi sunt recunoscătoare. Categoric, am avut mult de învăţat de la dânsul.”Ileana Stana-Ionescu, actriţă: „Era un tip cu totul special şi un profesionist desăvârşit. Beligan să se ducă acolo unde trebuie, să se odihnească şi să fie, of, Doamne!, împăcat cu tot ce şi-a dorit şi, poate, n-a obţinut. Poate pe altă lume să-şi găsească toate gândurile împlinite…”

Evocari Radu Beligan RRC

Radu Beligan

Miercuri, 20 iulie 2016, începând cu ora 14.00, la Radiologo rrc România Cultural, au fost difuzate, în transmisiune directă, mărturii ale unor personalități ale culturii române despre Radu Beligan.

Realizator: Radu Croitoru.

Revista Teatrală Radio vă oferă posibilitatea de a (re)asculta aceste mărturii și scurte evocări făcute la puțin timp după aflarea tristei vești.  

Mihai Măniuțiu

George Ivașcu

Medeea Marinescu

Ileana Stana-Ionescu

Grupaj realizat de Mirela Nicolae și Costin Tuchilă

Vezi: Personalități ale culturii române despre Radu Beligan (1)

LOGO RT CU CHENARVezi și: Radu Beligan a încetat din viață

Radu Beligan despre teatrul radiofonic    

In memoriam Radu Beligan

Un apus de soare în miezul verii

Darul lui Radu Beligan

Eu şi Meşterul. Gânduri despre Radu Beligan – O experienţă personală şi subiectivă de Tudor Sicomaș

Radu Beligan a trăit fiecare rol în parte într-un mod unic

Arhiva rubricii Evocări

costintuchilaEVOCĂRIactori romani evocari radu beligan,costin tuchilă,george ivascu,ileana stana ionescu,medeea marinescu,mihai maniutiu,mirela nicolae,radu beligan,radu croitoru,rrc
Mihai Măniuţiu, regizor, directorul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca: „Evident dispare, dar nu dispare complet o legendă vie a teatrului românesc. Se încheie o epocă în acelaşi timp. Radu Beligan a fost unul dintre puţinii artişti fericiţi pe care i-am cunoscut.” • George Ivaşcu, actor, directorul Teatrului „Metropolis”...