retrospectiva 2014

Duminică, 23 martie 2014, în Sala Studio a Teatrului Odeon din București a avut loc premiera spectacolului Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Traducere de Andrei Bantaş.  Adaptarea şi regia: Carmen Lidia Vidu. În distribuție: Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu, Eugenia Păsat. Scenografia: Constantin Ciubotariu. Muzica: Ovidiu Chihaia. Video: Alma Cazacu. 

Spectacolul poate fi văzut duminică, 18 ianuarie 2015, ora 19.30, la Teatrul Odeon.

retrospectiva 2014 pescarul-si-sufletul-sau-dupa-oscar-wilde-teatrul-odeon

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Mica sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.

pescarul si sufletul sau

A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.

imagine pescarul si sufletul sau

Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

spectacol multimedia carmen lidia vidu

Fotografii de Ana-Maria Moldovan

Carmen Lidia Vidu a realizat un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.

Spectacolul a  fost prezentat în 6 octombrie 2014 în cadrul Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iaşi (5–12 octombrie 2014, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul”).

Videoclip


logo revista teatrala radioVezi și: Retrospectivă 2014 – „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” la Godot Café Teatru din București

Când ai spus, ultima oară, „sunt un pescăruş”?, cronică de teatru de Claudia Dăboveanu la Pescărușul. Ultimul act, spectacol de Carmen Lidia Vidu

Arhiva Teatrul Odeon din București

 

costintuchilaRETROSPECTIVĂ 2014carmen lidia vidu,casa cu rodii,maria tanase,mica sirenă,oscar wilde,pescarul și sufletul său,teatrul odeon

Duminică, 23 martie 2014, în Sala Studio a Teatrului Odeon din București a avut loc premiera spectacolului Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Traducere de Andrei Bantaş.  Adaptarea şi regia: Carmen Lidia Vidu. În distribuție: Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu, Eugenia Păsat. Scenografia:...