avanpremiera piatra din casa tvr

Joi, 10 august 2017, la ora 20.30, în Grădina Televiziunii Române va avea loc premiera de gală a celei mai recente montări a Casei de Producție a TVR:  ”Piatra din casă”, vodevil după Vasile Alecsandri și B. P. Hasdeu. Scenariul și regia: Constantin Dicu. Distribuţia spectacolului este alcătuită exclusiv din jurnaliști TVR. În ordine alfabetică: Sever Bârzan, Corina Dănilă, András Demeter, Tudor Furdui, Bogdan Ghiţulescu, Mihai Melinescu, Cătălin Mireuţă, Carmen Movileanu, Claudia Nicolau, Mihai Răzuș, Gabriela Valentir. Spectacolul este programat în cadrul aniversării a 60 de ani de teatru tv.

Știați că primele spectacole de teatru tv realizate de către Televiziunea Română erau transmise în direct din studio? Acest lucru se întâmpla pentru că entuziasmul și talentul creatorilor de teatru erau cu mult înaintea tehnologiei: pur și simplu nu exista nicio posibilitate tehnică de a înregistra ceva. Nu exista suportul. Așa că totul era ”pe viu”.

PIATRA DIN CASA

Ca o buclă în timp și ca un omagiu adus înaintașilor, în 10 august vom face exact așa: premiera spectacolului va fi transmisă în direct pe TVR 2, de pe scena din grădina TVR.

Spectacolul va fi precedat, completat și încheiat de o discuție cu parte din oamenii care au contribuit la scrierea istoriei Teatrului Național de Televiziune. Îi așteptăm în grădina TVR pe: George Mihăiță, Victor Ioan Frunză, Alexa Visarion, Ileana Lucaciu, Ioana Prodan, Dorina Lazăr, Titel Paraschivescu, Alice Georgescu, Rodica Mandache, Dominic Dembinski, Silviu Jicman, Florin Zamfirescu, Constantin Dicu, la o întâlnire găzduită de jurnalista Mirela Nagâț. Ne așteptăm ca invitații noștri să povestească lucruri mai puțin cunoscute ”din culisele” montărilor în care au jucat, pe care le-au regizat, despre care au scris, sau pe care, pur și simplu le-au îndrăgit.

Astfel, joi 10 august, în intervalul orar 20.00–23.00, pentru telespectatorii TVR 2 va fi Sărbătoarea Teatrului TV.

Biletele pot fi achiziționate online prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro (https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-605?af=41, telefon: 021-9379) sau cu o oră înaintea reprezentațiilor de la casa mobila amenajată la intrarea din Calea Dorobanților (lângă Troiță).

logo-mic-casa-de-productie-tvrTeatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru TV de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TV60 de ani de teatru tv,alexa visarion,alice georgescu,andras demeter,b p hasdeu,Bogdan Ghițulescu,Carmen Movileanu,Cătălin Mireuță,Claudia Nicolau,constantin dicu,Corina Dănilă,dominic dembinski,dorina lazăr,florin zamfirescu,Gabriela Valentir,george mihăiță,Ileana Lucaciu,Ioana Prodan,Mihai Melinescu,Mihai Răzuş,Piatra din casă,rodica mandache,Sever Bârzan,silviu jicman,spirit vodevilesc,Titel Paraschivescu,Tudor Furdui,vasile alecsandri,victor ioan frunză,vodevil
Joi, 10 august 2017, la ora 20.30, în Grădina Televiziunii Române va avea loc premiera de gală a celei mai recente montări a Casei de Producție a TVR:  ”Piatra din casă”, vodevil după Vasile Alecsandri și B. P. Hasdeu. Scenariul și regia: Constantin Dicu. Distribuţia spectacolului este alcătuită exclusiv...