premii-concurs-pop-drama

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul ”Nottara” din București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la 19.30, în sala ”George Constantin” a Teatrului ”Nottara”, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursul European de Dramaturgie ”PopDrama”.

În Dama de cupă, dramaturgul Gianni Spezzano vorbește fără încrâncenare despre relații de familie viciate și despre dependența de jocurile de noroc, folosind ludicul și umorul teatrului tradițional napolitan.

dama de pica web

Regia artistică este semnată de Oana Leahu. În distribuție: Tiberius Vasiniuc, Elena Purea, Nicu Mihoc, Luminița Praja și Andrei Chiran. Traducerea îi aparține Corinei Bozedean.

Concursul European de Dramaturgie ”PopDrama” este organizat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, împreună cu Centro Diego Fabri (Italia), University of Wolverhampton (Marea Britanie) și Fundacion Caja Granada (Spania) și este cofinanțat prin programul ”Europa Creativă“ al Uniunii Europene.

Piesa Dama de cupă, semnată de Gianni Spezzano, a fost câştigătoarea din 2016 a Concursului European de Dramaturgie ”PopDrama”, în urma votului exprimat de publicul participant la spectacolele-lectură din Târgu-Mureş, Wolverhampton, Forli şi Granada.

anunt-pop-drama

Concursul a vizat performanța în scrierea pieselor de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Câștigătorul concursului beneficiază de traducerea și publicarea textului în limbile partenerilor, de promovare prin conferințe de presă și de spectacole-lectură în București, Roma, Londra și Madrid.

Actor şi dramaturg, Gianni Spezzano a absolvit Universitatea din Salerno (specializarea: Comunicare pentru popularizarea ştiinţei) şi a obţinut licenţa în artă performativă la Link Academy University, cu teza Stage Writing – Methodology for Team Working. Activitatea sa de dramaturg a început în 2010, cu piesa 2×1. La scurtă vreme, scrie şi regizează piesa Arrows vs Tanks – First Chapter of a Trilogy on Control şi scrie monologurile Patrizio – Eternal Like a Hollywood Star, Catherine – Je t’aime à la folie comme une pousse à l’agonie şi The Seventh Truth. A mai scris şi regizat Sharks in a Tub. Este directorul artistic al Teatrului colectiv theA’term, înfiinţat în octombrie 2012, împreună cu Luca Di Gennaro şi Veronica Baleani. Ca actor, a lucrat cu regizori precum Andrea Baracco, Marcello Cotugno, Roberto Gandini, Giancarlo Gentilucci, Ugo Mangini, Alessandro Preziosi, Andrea Taddei.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Conferința de presă, organizată cu prilejul evenimentului, va avea loc miercuri, 8 februarie, la ora 13.00, la CafeNott din cadrul Teatrului ”Nottara”. Vor fi prezenți: Marinela Țepus – directorul Teatrului ”Nottara” București; Andrea Donda și Paolo De Lorenzi – manageri PopDrama, Centro Diego Fabbri, Forli, Italia; prof. univ. dr. Oana Leahu – regizorul spectacolului, decanul Facultății de Arte în limba română, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș; lect. univ. dr. Eugen Păsăreanu – Local Project manager, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Lia Conțiu (asistent manager), Nicu Mihoc, Elena Purea – actori.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂdama de cupa,Gianni Spezzano,Oana Leahu,popdrama,teatrul nottara,Universitatea de Arte din Târgu-Mureș
Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul ”Nottara” din București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la 19.30, în sala ”George Constantin” a Teatrului ”Nottara”, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursul European de Dramaturgie ”PopDrama”. În...