poker adrian lustig alexandru tocilescu tvr

Luni, 20 martie 2017, la ora 20.10, la TVR 2 puteți vedea în premieră spectacolul Poker de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul adaptat și regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004. În distribuție: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu. Decor: Puiu Antemir. Costume: Anca Răduță. Asistent de regie: Claudia Nedelescu. Organizatori producţie: Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu. Regia TV: Dominic Dembinski. Producător: Cristina Anton. Producător delegat: Dana Filip Von Becker.

Poker de Adrian Lustig

George Mihăiță și Valentin Teodosiu în spectacolul ”Poker”

După Oblomov am simţit nevoia să revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a părut foarte tăioasă şi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut, cu Paradis de ocazie şi Concurs de frumuseţe ale lui Tudor Popescu, cred că de atunci nu m-am mai întâlnit cu un text atât de acut şi atât de acid, iar satira politică fiind o temă a lucrului meu în teatru, alegerea acestui text a fost firească. Nu e un început, nici un prim autor pe care încerc să-l lansez, am mai făcut chestia asta şi o voi mai face.” – Alexandru Tocilescu. 

“Încă o şansă a Teatrului de Comedie de a se face remarcat – șansa Tocilescu. Premieră absolută pe o scenă. Un mare dramaturg – Lustig. Este prima comedie românească, din cele vreo 150 pe care le-am citit, care este ancorată în realitatea imediată, în circul care ne înconjoară. Pornim la joacă cu trei aşi – Tocilescu, Lustig, Comedie. Jucăm poker şi nu trişăm. Unii aleargă după o royală toată viaţa. Noi am prins-o: Poker de Adrian Lustig.” – George Mihăiţă.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TValexandru tocilescu,casa de productie tvr,george mihăiță,Poker de Adrian Lustig,Simona Stoicescu,teatrul de comedie,valentin teodosiu,vladimir găitan
Luni, 20 martie 2017, la ora 20.10, la TVR 2 puteți vedea în premieră spectacolul Poker de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul adaptat și regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004. În distribuție: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu,...