premii concurs-pop-drama

Traducerea pieselor, spectacole-lectură și promovare europeană pentru finaliști

Concursul European de Dramaturgie „PopDrama” și-a desemnat câștigătorii selecției naționale. În urma evaluării celor 62 de texte primite, juriul alcătuit din prof. univ. dr. Sorin Crișan, rectorul Universității de Arte din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Alina Nelega, dramaturg și director artistic al Teatrului Național din Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” și conf. univ. dr. Carmen Stanciu, prorector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București a stabilit următorul clasament:

Locul I – Clătite (Norocos de la naștere), autor: Radu Popescu (București)
Locul II – Jurnal de stepă, autor: Andreea Radu (Târgu-Mureș)
Locul III – Aproape emigranți, autor: Ovidiu Cioclov (București)

anunt-pop-drama

Piesele clasate pe locurile al doilea și al treilea vor fi traduse în limba engleză și vor fi disponibile pe platforme europene de dramaturgie, iar textul clasat pe locul I va fi tradus în limbile engleză, italiană și spaniolă și va fi pus în scenă ca spectacol-lectură în Marea Britanie, Spania, Italia și România, intrând în finala europeană a concursului.

„PopDrama” trece acum în etapa următoare: începând cu această toamnă vor intra în producție spectacolele-lectură cu fiecare text câștigător din țările participante, urmând ca piesele să fie rejurizate de către public în cadrul unor gale în Târgu-Mureș, Wolverhampton, Forli și Granada.

logo pop drama

Concursul European de Dramaturgie „PopDrama” este finanțat prin programul Europa Creativă al Comisiei Europene și este implementat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, în parteneriat cu University of Wolverhampton, Centro Diego Fabri și Fundación Caja Granada.

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Concurs

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaCONCURSpiese premiate,popdrama,Universitatea de Arte din Târgu-Mureș
Traducerea pieselor, spectacole-lectură și promovare europeană pentru finaliști Concursul European de Dramaturgie „PopDrama” și-a desemnat câștigătorii selecției naționale. În urma evaluării celor 62 de texte primite, juriul alcătuit din prof. univ. dr. Sorin Crișan, rectorul Universității de Arte din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Alina Nelega, dramaturg și director artistic al...