teatrul-maghiar-de-stat-cluj1

Două dintre spectacolele importante ale stagiunii anterioare revin, în luna octombrie, în programul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Astfel, spectacolul Pour Toujours (În vecii vecilor) regizat de Dominique Serrand este programat duminică, 16 octombrie 2016, ora 20.00, în Sala Mare, iar Iulius Caesar de William Shakespeare, pus în scenă Silviu Purcărete, se va juca vineri, 21 octombrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare. Ambele spectacole sunt invitate în cadrul Festivalului Național de Teatru, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, la București.

pour-toujours

Pour Toujours

Spectacolul Pour Toujours (În vecii vecilor) are ca punct de plecare recviemul, regizorul împreună cu echipa de actori imaginând un dans emoţionant, puternic, amuzant uneori, o odă dedicată vieţii şi lucrurilor dispărute.

„Nimic nu e fals, nimic nu e «dramatic», nimic nu e «grandilocvent» în spectacolul lui Dominique Serrand. Nimic nu șochează dizarmonic. Dacă putem vorbi totuși despre șoc el vine din impactul estetic și emoțional aparte al spectacolului. Un spectacol de zile mari” – scria criticul de teatru Mircea Morariu.

iulius_caesar_bi-1952

„Spectacolul Iulius Caesar regizat de Silviu Purcărete este probabil cea mai dură piesă politică a lui Shakespeare, ea ne copleșește nu numai prin clarviziunea fără cusur, ci și prin surprinzătoarea sa actualitate” – preciza dramaturgul spectacolului, András Visky.

iulius_caesar_bi-01360731

Iulius Caesar

„Înlăturarea de la putere a tiranului Caesar (cu pretenţii de zeu) nu înseamnă ieşirea din criză, domnia fericirii visate, armonia. Din contră, se instaurează haosul, războiul civil, distrugerea. De câte ori nu s-au repetat atare evenimente în societăţi civile de pe mapamond? Mutările de pe tabla de şah sunt aceleaşi, piesele diferă” – scria Adrian Țion.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

 Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIiulius caesar,port toujours,shakespeare,silviu purcărete,teatrul maghiar cluj
Două dintre spectacolele importante ale stagiunii anterioare revin, în luna octombrie, în programul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Astfel, spectacolul Pour Toujours (În vecii vecilor) regizat de Dominique Serrand este programat duminică, 16 octombrie 2016, ora 20.00, în Sala Mare, iar Iulius Caesar de William Shakespeare, pus în...