teen-fest-2016-excelsior

Duminică, 25 septembrie 2016, de la ora 18.00, are loc deschiderea Teen-Fest, festival de teatru pentru adolescenți organizat de Teatrul Excelsior din București, cu spectacolul Aproape de John Cariani, regia Vlad Cristache (Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ).

imagine-spectacol-aproape-teatrul-tineretului-piatra-neamt

Imagine din spectacolul Aproape. Sursa foto: Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ

Desfășurat sub motto-ul „Povești de dincolo de cortină”, organizatorii Teen-Fest își propun să aducă tinerii la teatru și să descopere această lume fascinantă. Teen-Fest înseamnă peste 50 de evenimente dedicate adolescenților, de la spectacole de teatru profesionist, re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, teatru social până la intervenţii teatrale realizate outdoor, în parcuri, centrul istoric şi alte locuri din oraş. Festivalul are loc în perioada 25 septembrie–1 octombrie 2016 în București.

afis_teen-fest-2

teatrul-excelsior-bucuresti-siglaÎn cadrul festivalului este programată o serie de ateliere creative dedicate adolescenţilor (scriere creativă, fotografie, coregrafie), evenimente care îşi propun nu numai să perfecţioneze abilităţile tinerilor în domenile alese, ci şi să descopere energiile ascunse ale oraşului și poveştile lui. Atelierele se vor încheia cu un showcase, pe care tinerii îl vor susţine în faţa publicului şi care va da imaginea oraşului ascuns al fiecăruia.

Festivalul va beneficia de un juriu format din cinci liceeni care vor alege cel mai bun spectacol din cadrul secțiunilor „Teen Attitude” și „Reborn Clasics”.

Programul complet poate fi consultat aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-teen-fest-editia-a-ii-a-25-septembrie-1-octombrie-2016

Aflat anul acesta la cea de a doua ediţie, festivalul de teatru Teen-Fest este imaginat ca un periplu parcus de tineri printr-un oraş ascuns al artelor. Prima ediţie a Festivalului a primit Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.

Festivalul are ca partener Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior și a teatrelor partenere și au prețuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) și 30 lei.           

Director artistic: Oana Borș

Organizatori: Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului București

Parteneri: ARCUB, Asociația TETA, Ambasador, UnTeatru, Centrul REPLICA, SUPER Festival de Filme pentru Adolescenți, Aqua Carpatica, Hotel Capitol

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București, Realitatea TV, RFI România, Happy Channel, Blitz TV, Agerpress, Revista LZR, B-Critic, Plic O Revistă, LiterNet, Iqool, Autentici, amdoar18ani.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, Cutia cu Poze.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Excelsior din București

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIaproape,john cariani,oana borș,teatrul excelsior,teen fest 2016
Duminică, 25 septembrie 2016, de la ora 18.00, are loc deschiderea Teen-Fest, festival de teatru pentru adolescenți organizat de Teatrul Excelsior din București, cu spectacolul Aproape de John Cariani, regia Vlad Cristache (Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ). Imagine din spectacolul Aproape. Sursa foto: Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ Desfășurat sub motto-ul „Povești...