premiera-9g-la-tnb-fetita-soldat

Sâmbătă, 5 și duminică, 6 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național din Bucureşti va avea loc premiera unui nou spectacol din cadrul Programului 9G, Fetița soldat de Mihaela Michailov, în regia Silviei Roman. Distribuția: Ami: Silvana Mihai (sâmbătă)/Cristina Juncu (duminică); Vocea bunicii – înregistrare audio: Mariana Mihuț. Scenografia: Bianca Veșteman și Sabina Veșteman. Asistent scenografie: Grigore Pușcariu. Muzică originală si montaj audio: Bogdan Balea. Filmare si montaj video: Adi Bulboacă. Sunet: Daniel Octavian Nae. Lumini: Cristian Ciopată.

silvana-mihai-fetita-soldat-tnb

Silvana Mihai

Dacă autoarea textului este un nume deja cunoscut în spațiul teatral, textele ei fiind montate și premiate, regizoarea Silvia Roman se află, cu acest spectacol, la debut. În 2015 și-a susținut licența la U.N.A.T.C. cu spectacolul Woyzeck de Büchner.  

Fetița soldat este o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetițe de 9 ani este plină de candoare și imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viața și moartea.

Spectacolul se compune ca un puzzle copilăresc din amintirile despre Bunica, personajul central al acestui Cosmos, stăpâna jocurilor și deținătoarea tuturor micilor și marilor întrebări din univers. Bunica este copilăria, este lumea, este viața. De aceea ea nu are voie să dispară, iar micuța Ami se hotărăște să își salveze bunica de la moarte, antrenând în apărarea ei o întreagă armată de soldăței…

cristiana-juncu-fetita-soldat

Cristina Juncu. Fotografii de Florin Ghioca. Sursa foto: TNB

Un one woman show – în două interpretări (Silvana Mihai și Cristina Juncu) –, puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicatețea inocenței, ridică întrebări necesare despre viață, moarte, societate, educație, toleranță.

P. S. Audiență generală (copiilor le va plăcea, iar oamenilor mari o să le prindă bine).

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din Bucureşti

logo revista teatrala radioVezi: arhiva 9G la TNB

Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂ9G la tnb,cristina juncu,mihaela michailov,silvana mihai,silvia roman,teatrul național bucurești
Sâmbătă, 5 și duminică, 6 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național din Bucureşti va avea loc premiera unui nou spectacol din cadrul Programului 9G, Fetița soldat de Mihaela Michailov, în regia Silviei Roman. Distribuția: Ami: Silvana Mihai (sâmbătă)/Cristina Juncu (duminică); Vocea bunicii – înregistrare audio: Mariana Mihuț. Scenografia:...