premiera ping pong tnr

tnr-logoTeatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi joi, 21 septembrie 2017, de la ora 23.05, la Radio România Actualități în premieră absolută ”Ping-Pong” de Sandu Macrinici, adaptarea radiofonică, regia artistică şi sound design: Mihnea Chelaru. În distribuție: Oliver Toderiţă, Mihaela Beţiu, Vlad Bîrzanu, George Ciobotea. Muzica: George Marcu. Înregistrări teren: Marius Ţoghină şi Bogdan Dumitrescu. Manager de locaţie: Simona Vasiliu. Regia de studio: Janina Dicu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Teatrul Național Radiofonic își propune să lanseze anual un tânăr dramaturg promițător, aflat la începutul carierei. Programul debutează acum cu piesa tânărului autor Sandu Macrinici, text scris pentru examenul de dizertaţie la masteratul de Scriere Dramatică de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș pe care l-a absolvit în iulie 2017.

ping pong banner

Avanpremiera cu public va avea loc miercuri, 20 septembrie 2017, de la ora 17, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Intrarea este liberă.

După o licență în istorie și filozofie obținută în 2014 la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai Cluj, Sandu Macrinci a absolvit anul acesta Masteratul de Scriere Dramatică din cadrul Universității de Arte Târgu Mureș, dar în același timp, îşi continuă studiile la aceeași facultate în specializarea Regie (anul III). Piesa Ping-Pong este lucrarea sa de master, iar tema pleacă de la situația unei familii înstrăinate, în care relațiile copii-părinți sunt distante, în pofida afecțiunii pe care și-o poartă reciproc. Boala fatală a tatălui și dispariția lui e momentul reevaluării relațiilor din familie. Iată ce spune tânărul autor despre textul său: ”Ping-Pong este o piesă în care vorbesc despre ce se întâmplă atunci când afli că un membru al familiei va muri. E un joc între acceptare și negare. Am început să scriu în timpul unui atelier în cadrul masteratului de Scriere Dramatică. Am explorat acest subiect care se bazează pe o experiență personală de care am decis să nu mai fug.”

Scrisă concis, cu replici scurte, alert ritmate, sensul piesei trimite la schimbul de pase din jocul de ping-pong, la amânarea unei reconcilieri între generații până la momentul când e prea târziu și regretele tinerilor rămân să ia locul sentimentelor neexprimate. Caracterul hiperrealist al dialogurilor, limbajul inspirat din cotidian oferă un material dramaturgic generos, pus în valoare de interpretarea nuanțată atentă la fiecare detaliu a tuturor actorilor din distribuție.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premieră absolută

costintuchilaPREMIERĂ ABSOLUTĂping-pong,premieră absolută,teatrul national radiofonic
Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi joi, 21 septembrie 2017, de la ora 23.05, la Radio România Actualități în premieră absolută ”Ping-Pong” de Sandu Macrinici, adaptarea radiofonică, regia artistică şi sound design: Mihnea Chelaru. În distribuție: Oliver Toderiţă, Mihaela Beţiu, Vlad Bîrzanu, George Ciobotea. Muzica: George Marcu. Înregistrări teren: Marius...