the bach files teatrul bulandra

Miercuri, 2 și joi, 3 septembrie 2015, la ora 20.00, la sala „Toma Caragiu” Teatrul „Bulandra” din București prezintă în premieră absolută spectacolul The Bach Files de Alexandru Darie. Muzica: Adrian Enescu pe teme de J. S. Bach. Scenografia: Octavian Neculai. Noua producție „Bulandra per Musica” se înscrie în Festivalul Internațional „George Enescu”, ediția a XXII-a (30 august–20 septembrie 2015).

the bach files afis

„Într-o dimineață primesc pe neașteptate vizita marelui meu prieten și compozitor Adrian Enescu, care-mi spune că a scris o muzică fusion inspirată de compozițiile lui Johann Sebastian Bach.

O muzică de o modernitate sfâșietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar și contrateme, subteme surprinzătoare, scoase la lumină din măruntaiele complicatelor partituri ale geniului, superb interpretate live de Zoli Toth Quartet.

O lume când tristă, când explodând de bucurie, plină de viață. M-am gândit instantaneu că această muzică cinematografică poate da naștere unui «film teatral» al unei dramatice povești de viață, fir de legătura prin timp între epoca istorica a lui Bach si virulența epocii moderne!” – Alexandru Darie.

Regizorul Alexandru Darie

Alexandru Darie

The Bach Files: Un detectiv particular caută într-o metropolă, creuzet al tuturor timpurilor, lumilor și posibilităților, o descendentă a marelui compozitor, un suflet rătăcit.
Un thriller cu accente SF, o poveste tulburătoare despre iubire, frumusețe, despre lupta dintre bine și rău, despre căutarea de sine.

Adrian Enescu

Adrian Enescu

Un film pe viu, în care actorii, transformați în imagini alb-negru, se dizolvă, se suprapun, își trăiesc și își spun povestea în și peste desenele animate, în cinetica unei imense benzi desenate creată de Octavian Neculai.

Un film 2D creat cu elemente 3D vii, teatrale.
Un spectacol condus în exclusivitate de muzică.

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră absolută

costintuchilaPREMIERĂ ABSOLUTĂadrian enescu,alexandru darie,festivalul george enescu 2015,teatrul bulandra,the bach files
Miercuri, 2 și joi, 3 septembrie 2015, la ora 20.00, la sala „Toma Caragiu” Teatrul „Bulandra” din București prezintă în premieră absolută spectacolul The Bach Files de Alexandru Darie. Muzica: Adrian Enescu pe teme de J. S. Bach. Scenografia: Octavian Neculai. Noua producție „Bulandra per Musica” se înscrie în Festivalul...