a fost odata in romania tnb premiera

Vineri, 11 ianuarie 2019, de la ora 20.00, pe scena Sălii Pictura a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București va avea loc premiera oficială cu ”A fost odată în România”, un spectacol în regia lui Dragoș Huluba, în care cuvântul se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat. Scenariul: Dragoș Huluba, Eduard Adam, Violeta Huluba. Distribuția: Ileana Olteanu, Eduard Adam, Violeta Huluba, Dragoș Huluba. Ilustrația muzicală: Dragoș Huluba. Light design: Sorin Vintilă.

Durata spectacolului: 75 min.

afis_A_FOST_ODATA_IN_ROMANIA

Artist care dă dovadă de o fantezie debordantă când îşi asumă şi rolul de regizor, Dragoș Huluba se află în această ipostază în faţa unui nou debut pe o scenă a Naţionalului. La 20 de ani de la absolvirea facultăţii, cu peste 20 de spectacole jucate pe scena Teatrului de Comedie din a cărui trupă face parte din anul 2004 şi alte câteva regizate de el, între care multi-premiatul ”Rencontres”, 2007, el a mai putut fi văzut pe scenele TNB în spectacolele lui Dan Puric, ”Hic sunt leones” (2002), ”Cei 150” (2003) și, până de curând, în ”Royal Fashion”.

dragos huluba a fost odata in romania

”A fost odată în România” este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale, având ca punct de pornire un scenariu gândit de Dragoş Huluba împreună cu Eduard Adam și Violeta Huluba. Autorii sunt totodată și interpreții care, împreună cu Ileana Olteanu aduc în fața dumneavoastră această poveste simplă și cuceritoare, despre oameni obișnuiți care reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste și umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria.

spectacol a fost odata in romania

Așadar, patru actori, costume, muzică, dans, proiecții video, lumini, pantomimă, câteva cuvinte, umor, nostalgie… ingrediente ale unui spectacol necesar. De ce necesar? Pentru că ”A fost odată în România” este spectacolul generației de astăzi chiar dacă, paradoxal, povestea lui se întinde pe mai bine de 100 de ani.

Ca într-o joacă cu timpul, poveștile se spun când pe repede înainte, când pe repede înapoi. De la lumea plină de vervă a perioadei interbelice, cu rochii superbe, bărbați în frac și plimbări pe Calea Victoriei, la anii cenușii ai perioadei comuniste în care o portocală poate lumina o lume întreagă într-o seară de iarnă, până la anii nebuni ai zilelor noastre cu deschideri de Mall și alienarea individului sub stresul vieții moderne, ”A fost odată în România” te invită în acest carusel al istoriei, în care vei râde, vei aplauda, vei zâmbi melancolic sau vei pierde o lacrimă pasageră.

Fotografii din spectacol de Florin Ghioca. Sursa TNB

Fotografii din spectacol de Florin Ghioca. Sursa: TNB

Un spectacol realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală ”Ion Sava”. 

Biletele se găsesc la Casa de Bilete TNB, în foaierul Sălii Mari, precum şi online, pe www.mystage.ro.

Comunicat al Teatrului Național din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂdragoș huluba,premiera rtr,teatrul național bucurești
Vineri, 11 ianuarie 2019, de la ora 20.00, pe scena Sălii Pictura a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București va avea loc premiera oficială cu ”A fost odată în România”, un spectacol în regia lui Dragoș Huluba, în care cuvântul se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat....