elling premiera teatrul national cluj

Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din  Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Elling de Axel Hellstenius şi Petter Naess, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, care va avea loc la Sala Mare joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 19.00. Traducerea şi adaptarea: Petre Bokor. Regia şi scenografia: Sorin Misirianţu.  Distribuţia: Dan Chiorean – Elling; Ovidiu Crişan – Kjell Bjarne; Elena Ivanca – Gunn; Miron Maxim – Frank Asli; Radu Lărgeanu – Johan; Adriana Băilescu – Reidun Nordsletten. Asistent de scenografie: Arhidiade Mureşan. Maestru de lumini: Jenel Moldovan.

Elling de Axel Hellstenius si Petter Naess

Ingvar Ambjørnsen s-a născut la 20 mai 1956 la Tønsberg, Norvegia. Scrierile lui, realiste, prezintă mai ales partea întunecată a vieţii, iar eroii săi, persoane aflate la marginea societăţii, sunt privite cu căldură şi simpatie. Romanul său Fraţi de sânge (1996) face parte din tetralogia Elling, care cuprinde şi romanele: Vedere din paradis (1993), Dansul păsării (1995) şi Iubeşte-mă şi mâine (1999). Fraţi de sânge a fost dramatizat de Axel Hellstenius în colaborare cu regizorul Petter Naess şi transformat în filmul de succes Elling, nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2002.

Piesa Elling a fost jucată pe mai multe scene europene, printre care Trafalgar Studios din Londra (2008). Montarea a fost nominalizată pentru Premiul Laurence Olivier, la categoria „Cea mai bună comedie”.

elling premiera teatrul national cluj napoca

Elling rămâne fără mama sa la vârsta de 40 de ani. Este trimis într-un azil, unde îl cunoaşte pe Kjell Bjarne, un uriaş de aceeaşi vârstă, inocent, virgin, cu gândul numai la femei. După doi ani petrecuţi în stabilimentul de la Broynes, eroii sunt mutaţi, printr-un program special finanţat de stat în vederea reintegrării în societate, într-un apartament în care ei trebuie să se descurce singuri. Un asistent social îi va îndruma şi supraveghea, îi va învăţa să trăiască. Iniţial, sunt speriaţi de soneria telefonului, de faptul că trebuie să iasă în oraş la cumpărături, dar încetul cu încetul, cei doi găsesc modalităţi de a se integra în societate, Elling descoperindu-şi chiar talentul de poet.

Spectacolul prezintă drumul integrării în societate a celor doi singuratici, înspăimântaţi de ideea de a intra în contact cu viaţa socială. Un drum plin de momente comice şi de o profundă tandreţe umană.

spectacole premiera elling cluj

Sponsori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: BCR, Deloitte, Floarea ta, Aegon.

Parteneri ai Teatrului Naţional din Cluj-Napoca: Banca Transilvania, Asociaţia Conexio, Carrefour, AFA Cluj.

Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană – oraş candidat.

Parteneri media : Zile şi nopţi, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Făclia, Infotrafic – radioul de pe strada ta, Thevents, Clujul de buzunar, Cluj.com, Niştebrand, Welcome2Cluj, Ziua de Cluj, Clujul cultural.ro, Evenimente în Cluj, înoraş.ro, Cluj life, Art Act magazine, oraşulcluj.ro.

logo revista teatrala radioVezi: alte știri despre Teatrul Național din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂdan chiorean,elling,Elling de Axel Hellstenius şi Petter Naess,ingvar ambjornsen,peter bokor,premiera,Sorin Misirianţu,teatrul national cluj napoca
Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din  Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Elling de Axel Hellstenius şi Petter Naess, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, care va avea loc la Sala Mare joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 19.00. Traducerea şi adaptarea: Petre Bokor. Regia şi scenografia: Sorin...