clasa teatrul excelsior bucuresti premii

Spectacolul Clasa, în regia lui Mihai Răzuș, produs de Teatrul Excelsior împreună cu Asociația Artextract, a obținut două premii importante la Festivalul Vostru, al Adolescenților, care s-a desfășurat în perioada 8–10 mai 2015, la Petroșani. În perioada următoare, spectacolele Teatrului Excelsior vor fi prezente în programul mai multor festivaluri dedicate copiilor și adolescenților din țară. 

clasa teatrul excelsior

Spectacolul Clasa, primul proiect de teatru social din cadrul programului de reprezentare culturală și implicare socială Tu poți alege!, dezvoltat de Teatrul Excelsior, s-a jucat duminică, 10 mai 2015, la cea de-a III-a ediție a Festivalului Vostru, al Adolescenților de la Petroșani. Juriul a recompensat regia remarcabilă a lui Mihai Răzuș şi interpretarea tinerilor actori, aceștia revenind în București cu Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul Juriului, cel de al doilea fiind gândit special pentru Clasa

clasa1

Clasa este un spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi. Un colaj de momente ce identifică teme dominante la această vârstă: marginalizarea, refugierea în lumea virtuală, influenţa violenţei domestice asupra tinerilor, tendinţa de suicid, prima iubire, tentaţia drogurilor ş.a., toate într-un show activ, dinamic, în care umorul şi ironia sunt modalităţile prin care aceste teme sunt filtrate. Este, totodată, un show modern ce îmbină tehnicile de actorie şi pantomimă cu dansul sau proiecţiile video.

clasa3

Imagini din spectacolul Clasa 

Scenariul: Mihai Răzuş şi Eduard Adam; regia: Mihai Răzuş; slideshow: Octavian Frecea, Andrei Rozescu. Din distribuţie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea, Andrei Roşu, Georgiana Ion, Andreea Tanaşcu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Răileanu, Andrei Tăpîrdea, Vlad Marin, Jennifer Gîrbiţa, Elena Pârvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.

Câteva dintre spectacolele produse de Teatrul Excelsior au fost invitate în această vară la festivalurile din țară care se adresează publicului tânăr. 

Magia copilăriei, în regia lui Stelian Milu, va participa în perioada 18–23 mai 2015, la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Gulliver” organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Galaţi – secţia Păpuşi „Gulliver”. Spectacolul este programat sâmbătă, 23 mai, la ora 11.00

În perioada 31 mai–2 iunie 2015, spectacolul Vrăjitorul din Oz, regizat de Petre Bokor, este invitat la cea de-a III-a ediție a Festivalului „Feți Frumoși, Zâne Bune și Ilene Cosânzene”, organizat de Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Copiii cu vârste de la 3 la 11 ani vor avea ocazia să-l întâlnească pe Vrăjitorul din Oz, luni, 1 iunie 2015, ora 12.00.

imagine-din-spectacolul-history-boys

Imagine din spectacolul The History Boys

Cea mai recentă producție pentru adolescenți a Teatrului Excelsior, The History Boys. Povești cu parfum de liceu, pusă în scenă de Vlad Cristache, va participa la două festivaluri recunoscute pe plan național. Astfel, luni, 8 iuni 2015, ora 18.00, va avea loc o reprezentație în cadrul celei de a XII-a ediții a Festivalului de Teatru de la Buzău „VedeTeatru”. O lună mai târziu, sâmbătă, 8 august, spectacolul va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr din Alexandria, ediţia a X-a, organizat de Ideo Ideis în perioada 1-9 august 2015.

Mai multe detalii și noutăți despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul Excelsior

costintuchilaPREMIIclasa,Mihai Răzuş,premii pentru teatrul excelsior,teatrul excelsior bucuresti,vlad cristache,Vrăjitorul din Oz
Spectacolul Clasa, în regia lui Mihai Răzuș, produs de Teatrul Excelsior împreună cu Asociația Artextract, a obținut două premii importante la Festivalul Vostru, al Adolescenților, care s-a desfășurat în perioada 8–10 mai 2015, la Petroșani. În perioada următoare, spectacolele Teatrului Excelsior vor fi prezente în programul mai multor festivaluri...