festivalul-gulliver-galati premii

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, care s-a desfășurat la Galați în în perioada 11–15 noiembrie 2014, a ajuns la final.

Gulliver festival animatie

Foto: Lucian Marin

sigla-fest-gulliver-galatiDupă cinci zile, în care s-au jucat douăzeci de spectacole care au acoperit o gamă complexă de abordări repertoriale şi tehnici de mânuire, cele mai bune reprezentaţii au fost premiate aşa cum se cuvine.

Juriul acestei ediţii, format din Florica Ichim, critic de teatru şi preşedinte al juriului, Radu Dinulescu, regizor de teatru şi Ilie Zanfir, profesor, a hotărât următoarele premii:

Marele premiu

Se acordă Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi pentru spectacolul Prinţul fericit, scenariu/adaptare de Daniela Magiaru, regia Radu Alexandru Nica.

Printul fericit teatrul luceafarul iasi marele premiu gulliver

Prințul fericit. Foto: Lucian Marin

Premiul special al juriului

Se acordă Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova pentru spectacolul Prinţul broască, scenariu/adaptare de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, regia Todor Valov.

radu-alexandru-nica-

Radu Alexandru Nica

Premiul pentru regie

Se acordă domnului Radu Alexandru Nica pentru regia spectacolului Prinţul fericit, scenariu/adaptare de Daniela Magiaru, al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi.

Premiul pentru concepție grafică digitală

Se acordă domnului Nicu Stănescu pentru concepţia grafică digitală a spectacolului Vasilache, Mărioara şi invitaţii al Teatrului „Fani Tardini” – secţia Păpuşi „Gulliver” Galaţi.

cari-tibor

Cári Tibor

Premiul pentru muzica din spectacol

Se acordă domnului Cári Tibor pentru muzica spectacolului Da Yang şi Prinţesa Da Yin, inspirat de o poveste orientală, al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu.

Premiul pentru mânuire

Se acordă actorilor-mânuitori din spectacolul Dragonul, scenariu/adaptare de Liliana Gavrilescu, al Teatrului pentru Copii „Ciufulici” din Ploieşti.

Premiul pentru originalitate scenografică

Se acordă domnului Mihai Androne pentru scenografia spectacolului Dragonul, scenariu/adaptare de Liliana Gavrilescu, al Teatrului pentru Copii „Ciufulici” din Ploieşti.

Vasilache_Gulliver

Vasilache, Mărioara şi invitaţii

În plus, pe lângă aceste premii, cotidianul local „Viaţa Liberă” acordă, la fiecare ediţie, Premiul „Dan Ganea”, în memoria acestui fost actor şi director al Teatrului de Păpuşi „Gulliver” şi iniţiator al festivalului. Anul acesta, premiul a fost oferit actorilor de la „Gulliver”, pentru spectacolul Vasilache, Mărioara şi invitaţii.

logo revista teatrala radioVezi: Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”, ediţia a XXII-a, Galaţi

Festivalul „Gulliver” la „Vorba de cultură”

costintuchilaPREMIIdan ganea,festival international de animatie gulliver galati,gulliver,premii gulliver galati,printul fericit,radu alexandru nica
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, care s-a desfășurat la Galați în în perioada 11–15 noiembrie 2014, a ajuns la final. Foto: Lucian Marin După cinci zile, în care s-au jucat douăzeci de spectacole care au acoperit o gamă complexă de abordări repertoriale şi tehnici de mânuire, cele...