Consiliul Artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj acordă Premiul itinerant „Bánffy Miklós” actorului, coregrafului și regizorului Ferenc Sinkó, pentru realizarea spectacolului #cântecdelebădă (stagiunea 2014–2015).

Ferenc Sinkó

Premiul itinerant „Bánffy Miklós” a fost inițiat în anul 1992 de către consiliul artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, cu ocazia aniversării a 200 de ani de existenţă a Teatrului. Consiliul decide anual, prin vot secret, care a fost cea mai bună performanţă artistică a anului care s-a încheiat.

Decernarea premiului, acordat cu sprijinul Galeriei Quadro, va avea loc joi, 29 decembrie 2016, în Sala Studio, la finalul spectacolului #cântecdelebădă.

„Spectacolul e livrat pe adresa publicului ca un mesaj pe Facebook: #hattyúdal/#cântecdelebădă. Deschizi să vezi ce trăsnăi le mai trec prin cap tinerilor regizori şi dai peste minunăţii. Rămâi vrăjit ca în faţa unor vitralii.” – scria Adrian Țion.

#cântecdelebădă este pus în scenă Ferenc Sinkó, Noémi Vajna a fost dramaturg şi asistent de regie, scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar costumele de către Gyopár Bocskai, kata bodoki-halmen fiind autoarea muzicii şi a efectelor sonore, iar Tihamér Török realizatorul efectelor vizuale. Din distribuție fac parte actorii: Sándor Keresztes, Csilla Albert, Enikő Györgyjakab/Balázs Bodolai și Kinga Ötvös.

Imagini din spectacolul #cântecdelebădă. Sursa foto:  Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Spectacolul este programat joi, 29 decembrie, ora 18.00, în Sala Studio.

Comunicat al  Teatrului Maghiar de Stat din Cluj

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIcantec de lebada,ferenc sinko,rubirca premii rtr,teatrul maghiar de stat din cluj
Consiliul Artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj acordă Premiul itinerant „Bánffy Miklós” actorului, coregrafului și regizorului Ferenc Sinkó, pentru realizarea spectacolului #cântecdelebădă (stagiunea 2014–2015). Ferenc Sinkó Premiul itinerant „Bánffy Miklós” a fost inițiat în anul 1992 de către consiliul artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, cu ocazia...