ovidiu-tomis-teatru-radiofonic

Producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, spectacolul ”Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin”, scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte, a fost distins cu Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic al anului 2017 în cadrul celei de- a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care s-a desfăşurat luni, 7 mai 2018, la Alba Iulia.Trofeu UNITER

Pornind de la scenariul semnat de Emil Boroghină după ”Tristele” şi ”Ponticele”, această biografie poetică este dedicată împlinirii a 2 000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Traducere de Teodor Naum. În rolul lui Ovidiu – Emil Boroghină, dă glas unor gânduri din zilele noastre –Ilinca Tomoroveanu. Asistenţa tehnică: Mariana Epure, de la Radio România Oltenia Craiova. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor şi coordonator al proiectului ”Biografii, memorii”: Magda Duţu.

CoverCD Ovidiu

În 2017 se împlineau 2 000 de ani de la moartea poetului iubirilor gingaşe, exilat la Pontul Euxin. Pe malul Mării Negre, Ovidiu – considerat primul nostru poet, avea să-şi scrie ultimele opere, ”Tristele” şi ”Ponticele”. Tot aici avea să moară. Reputatul om de teatru Emil Boroghină a realizat un recital, scenariul său fiind alcătuit exclusiv din poeme cuprinse în aceste ultime opere; poeme-epistole expediate de poet la Roma, unor prieteni şi soţiei sale. Regizorul Gavriil Pinte a conceput un spectacol radiofonic, pornind de la scenariul alcătuit de Emil Boroghină, adaptându-l şi completându-l cu informaţii despre Ovidiu, despre exilul său, despre contextul istoric şi geografic. Personalitatea, fantezia creatoare, umorul fin, perfecţiunea formală a stilului poetului, sunt conturate prin rostirea strălucită a lui Emil Boroghină, susţinută de universul sonor gândit de Gavriil Pinte, împreună cu echipa de creaţie, într-un spectacol tulburător.

Cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER a avut loc într-un pavilion special construit pentru acest eveniment, amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică. Echipele tehnice au ridicat în acest spaţiu un teatru pentru o zi.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice al Societății Române de Radiodifuziune 

logo-revista-teatrala-radio Vezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premii

costintuchilaPREMIIemil boroghină,gavriil pinte,teatrul national radiofonic,UNITER
Producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, spectacolul ”Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin”, scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte, a fost distins cu Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic al anului 2017 în cadrul celei de- a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care s-a desfăşurat...